autor:

angelica

» » Prajituri

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Autor: angelica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angelica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc, doamna!, , 5 oua,, 5 linguri de faina,, 5 linguri de zahar,, 3 linguri de nuca macinata., CREMA:, 1/2 l lapte,, 4 galbenusuri,, 4 lg. faina,, 150 g zahar,, 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime., TOPING ZAHAR:, 10 lg. zahar,, GLAZURA:, 4lg. cacao,, 4 lg. apa fierbinte,, 4 lg. ulei,, zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.

pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.

ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie

Deasupra se toarna glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "foi de zahar ars"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de visine

Tarta de visine

Visinele se curata de samburi se presara zahar peste ele si putin rom. Untul se amesteca cu zaharul

11 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri
Briose cu mere acrisoare

Briose cu mere acrisoare

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-o cratita pe foc

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc
  • doamna!
  • 5 oua,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de nuca macinata.
  • CREMA:
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 lg. faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.
  • TOPING ZAHAR:
  • 10 lg. zahar,
  • GLAZURA:
  • 4lg. cacao,
  • 4 lg. apa fierbinte,
  • 4 lg. ulei,
  • zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca