autor:

angelica

» » Prajituri

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Autor: angelica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angelica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc, doamna!, , 5 oua,, 5 linguri de faina,, 5 linguri de zahar,, 3 linguri de nuca macinata., CREMA:, 1/2 l lapte,, 4 galbenusuri,, 4 lg. faina,, 150 g zahar,, 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime., TOPING ZAHAR:, 10 lg. zahar,, GLAZURA:, 4lg. cacao,, 4 lg. apa fierbinte,, 4 lg. ulei,, zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.

pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.

ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie

Deasupra se toarna glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "foi de zahar ars"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si cirese/visine

Prajitura cu branza si cirese/visine

1. Se amesteca faina, margarina,oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat.

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc
  • doamna!
  • 5 oua,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de nuca macinata.
  • CREMA:
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 lg. faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.
  • TOPING ZAHAR:
  • 10 lg. zahar,
  • GLAZURA:
  • 4lg. cacao,
  • 4 lg. apa fierbinte,
  • 4 lg. ulei,
  • zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec usor