autor:

angelica

» » Prajituri

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Autor: angelica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angelica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc, doamna!, , 5 oua,, 5 linguri de faina,, 5 linguri de zahar,, 3 linguri de nuca macinata., CREMA:, 1/2 l lapte,, 4 galbenusuri,, 4 lg. faina,, 150 g zahar,, 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime., TOPING ZAHAR:, 10 lg. zahar,, GLAZURA:, 4lg. cacao,, 4 lg. apa fierbinte,, 4 lg. ulei,, zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.

pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.

ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie

Deasupra se toarna glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "foi de zahar ars"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Pasul 1: Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de

2 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si jeleu

Prajitura cu capsuni si jeleu

Se prepara fiecare blat asa; se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc
  • doamna!
  • 5 oua,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de nuca macinata.
  • CREMA:
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 lg. faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.
  • TOPING ZAHAR:
  • 10 lg. zahar,
  • GLAZURA:
  • 4lg. cacao,
  • 4 lg. apa fierbinte,
  • 4 lg. ulei,
  • zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cheesecake cu cirese negre