autor:

angelica

» » Prajituri

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Autor: angelica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angelica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc, doamna!, , 5 oua,, 5 linguri de faina,, 5 linguri de zahar,, 3 linguri de nuca macinata., CREMA:, 1/2 l lapte,, 4 galbenusuri,, 4 lg. faina,, 150 g zahar,, 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime., TOPING ZAHAR:, 10 lg. zahar,, GLAZURA:, 4lg. cacao,, 4 lg. apa fierbinte,, 4 lg. ulei,, zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.
pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.
ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie
Deasupra se toarna glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "foi de zahar ars"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc
  • doamna!
  • 5 oua,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de nuca macinata.
  • CREMA:
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 lg. faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.
  • TOPING ZAHAR:
  • 10 lg. zahar,
  • GLAZURA:
  • 4lg. cacao,
  • 4 lg. apa fierbinte,
  • 4 lg. ulei,
  • zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Foi cu cacao pentru prajituri Foi cu cacao pentru prajituri

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede Cornulete fragede

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare. Intr-un bol punem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac