Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.
pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.
ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie
Deasupra se toarna glazura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii