autor:

angelica

» » Prajituri

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Autor: angelica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angelica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc, doamna!, , 5 oua,, 5 linguri de faina,, 5 linguri de zahar,, 3 linguri de nuca macinata., CREMA:, 1/2 l lapte,, 4 galbenusuri,, 4 lg. faina,, 150 g zahar,, 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime., TOPING ZAHAR:, 10 lg. zahar,, GLAZURA:, 4lg. cacao,, 4 lg. apa fierbinte,, 4 lg. ulei,, zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.

pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.

ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie

Deasupra se toarna glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "foi de zahar ars"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Trigoane cu nuca

Trigoane cu nuca

Intr-o cratita de marime medie, preparati siropul. Puneti la fiert cei 200 ml de apa cu mierea si

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc
  • doamna!
  • 5 oua,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de nuca macinata.
  • CREMA:
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 lg. faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.
  • TOPING ZAHAR:
  • 10 lg. zahar,
  • GLAZURA:
  • 4lg. cacao,
  • 4 lg. apa fierbinte,
  • 4 lg. ulei,
  • zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Greta Garbo / Zserbo