autor:

Alexandrina

» » , , Aluaturi si Foietaje, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu foi din suc de rosii

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Foi: 11 linguri zahar, 11 linguri ulei, 11 linguri suc de rosii, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, faina cat cuprinde., Crema: 1 pachet margarina Rama, 1 cana zahar pudra, 4 linguri gris, apa, vanilie, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

51 voturi

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
Se ung foile cu crema (cum mi-au iesit doar trei foi le-am uns doar cu crema de gris, am renuntat la gem); se poate glazura, daca se doreste.
Eu pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza (ambele retete le am de la cumnata mea).
Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din suc de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancarica de gutui - de post

Mancarica de gutui - de post

Gutuile se spala,se curata de coaja si se taie pe jumatate pentru a se scoate casuta cu seminte.Apoi

4 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post
Spaghete cu legume - de post

Spaghete cu legume - de post

Spaghetele se fierb in apa cu putina sare si o lingura de ulei de masline . Intotdeauna pastele

27 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Tania Manole (Maestru bucatar):

    eu fac prajitura asta cand suntem in post si am pofta de cava dulce ;)). adevaratca e foarte usor de facut si foarte buna.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    Da, o pregatesc din tinerete si este foarte buna si colorata natural.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Alexandrina, imi aminteste prajitura de copilarie. Mama facea ceva asemanator.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Imi aduc aminte ca mama le facea dar de post umplute cu gem eu voi incerca cu frisca sa vad ce iese :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

    • Fara foto

      cryss , 22 iunie 2010

      am facut aceasta prajitura, am respectat cantitatile, dar foile mi-au iesit cam tari, oare am pus prea multa faina(nu se specifica cata faina trebuie)??si in plus este prea dulce crema...a ta arata foarte binee;felicitari pt prezentare!!

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      O reteta de post colorata natural. Voi incerca si eu, dar cred ca le umplu cu gem de fructe.

    • Fara foto

      cititor , 15 februarie 2010

      In loc de bicarbonat de sodiu,folositi bicarbonat de amoniu....vor fi mult mai fragede foile.Dizolvati bicarbonatul de amoniu in sucul de rosii.Daca nu o faceti de post,fierbeti grisul in lapte...va fi mult mai gustoasa.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      este foparte buna! Si eu p pregatesc de multi ani!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      cum sa nu cunosc prajitura asta??? E din perioada aia indepartata cand faceam din nimic niste prajituri mortale!! Bucataresele romance sunt cele mai bune!!! Traiasca!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      ft interesanta in mod sigur o voi proba!

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Da, este foarte cunoscuta, asa cum spui tu, Alexandrina! Si e bine ca mi-ai reamintit-o! Prajitura aceasta este de post, se face foarte usor,si este foarte ieftina. Eu am facut-o la pomana de post a bunicii si a placut mult tuturor.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Cred ca este delicioasa!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Asta e si parerea mea, cu gem de caise merge cel mai bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Cred ca e foarte aromata cu gem de caise.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

51 voturi

Ingrediente

  • Foi: 11 linguri zahar
  • 11 linguri ulei
  • 11 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • faina cat cuprinde.
  • Crema: 1 pachet margarina Rama
  • 1 cana zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • apa
  • vanilie
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

76 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Alexandrina, imi aminteste prajitura de copilarie. Mama facea ceva asemanator.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de urzici cu orez si ciuperci