autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURA CU FOI FRAGEDE

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Pentru foi: 1 ou, 6 linguri lapte, 6 linguri zahar, faina cat cuprinde, 2 linguri miere, 1 lingura grasime, 1 lingura cu varf de amoniac stins cu otet., Pentru crema: 500 ml lapte, 12 linguri zahar, 4-5 linguri gris, 1/2 pachet de unt, coaja si zeama de la o lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Foile: Se amesteca toate ingredientele si se freaca pe un vas cu apa fierbinte pana se dizolva, dupa care se pune faina cat cuprinde. Se framanta pana devine un aluat mai vascos, se imparte in patru parti egale din care de intind patru foi, ce se coc pe fundul tavii tapetate cu faina, la foc potrivit timp de 10 minute.

Crema: Laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si 4-5 linguri gris, pana devine de consistenta unei smantani groase. Se da la rece. Separat se freaca spuma 1/2 pachet de unt cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga treptat cate o lingura de gris cu lapte. La final se adauga coaja si zeama de la o lamaie.

Se ung foile si se da la rece intre doua funduri pana a doua zi, dupa care se taie si se pudreaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU FOI FRAGEDE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile,

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Se mixeaza untul/ margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi: 1 ou
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura grasime
  • 1 lingura cu varf de amoniac stins cu otet.
  • Pentru crema: 500 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 4-5 linguri gris
  • 1/2 pachet de unt
  • coaja si zeama de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Şarlotă cu mere