PRAJITURA CU FOI FRAGEDE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 1 ou, 6 linguri lapte, 6 linguri zahar, faina cat cuprinde, 2 linguri miere, 1 lingura grasime, 1 lingura cu varf de amoniac stins cu otet.
  • Pentru crema: 500 ml lapte, 12 linguri zahar, 4-5 linguri gris, 1/2 pachet de unt, coaja si zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Foile: Se amesteca toate ingredientele si se freaca pe un vas cu apa fierbinte pana se dizolva, dupa care se pune faina cat cuprinde. Se framanta pana devine un aluat mai vascos, se imparte in patru parti egale din care de intind patru foi, ce se coc pe fundul tavii tapetate cu faina, la foc potrivit timp de 10 minute.

Crema: Laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si 4-5 linguri gris, pana devine de consistenta unei smantani groase. Se da la rece. Separat se freaca spuma 1/2 pachet de unt cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga treptat cate o lingura de gris cu lapte. La final se adauga coaja si zeama de la o lamaie.

Se ung foile si se da la rece intre doua funduri pana a doua zi, dupa care se taie si se pudreaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise