autor:

diviana

» » Prajituri

Prajitura cu foi si crema caramel

Autor: diviana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diviana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
*** pentru foi: 16 linguri de lapte, 10 linguri de ulei, 200 gr. zahar, 2 oua intregi, 1 lingurita amoniac (bicarbonat), faina cat cuprinde., ***pentru crema: 300 gr zahar, 1 litru de lapte, 7 linguri de faina, 200 gr. margarina, ***pentru glazura: 50 gr. ciocalata menaj, 2 linguri de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina cat cuprinde, se framanta si se fac 4-5 foi.
***Crema:*** Zaharul se caramelizeaza
dupa care se adauga 800 ml. de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul,
Separat se dizolva faina cu 200 ml. lapte si se adauga peste compozitia de mai sus se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand sa racit se amesteca cu margarina.
Cu aceasta crema se umple foile.
***Glazura*** Se topeste ciocolata menaj, se adauga uleiul, se amesteca dupa care cu o lingura se toarna peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi caramel si crema ananas

Prajitura cu foi caramel si crema ananas

Foi Punem zaharul,pe foc mic pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca

212 voturi    46 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Foarte buna!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    O prajitura delicioasa. Tot ce este cu caramel, mie imi place foarte mult. Bravo tie Diviana !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    O prezentare deosebita,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • *** pentru foi: 16 linguri de lapte
  • 10 linguri de ulei
  • 200 gr. zahar
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita amoniac (bicarbonat)
  • faina cat cuprinde.
  • ***pentru crema: 300 gr zahar
  • 1 litru de lapte
  • 7 linguri de faina
  • 200 gr. margarina
  • ***pentru glazura: 50 gr. ciocalata menaj
  • 2 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de diviana
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

-foi-*Se freaca faina cu untura, oul, cacaua, praful de copt sau amoniac si zaharul, dupa care se

41 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura "Valurile Dunarii"

Prajitura "Valurile Dunarii"

blat- *Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care se adauga uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Se pune carnea de miel in tava cu ulei si se introduce la cuptor. Se lasa pana se albeste, dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Tavalita