***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina cat cuprinde, se framanta si se fac 4-5 foi.
***Crema:*** Zaharul se caramelizeaza
dupa care se adauga 800 ml. de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul,
Separat se dizolva faina cu 200 ml. lapte si se adauga peste compozitia de mai sus se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand sa racit se amesteca cu margarina.
Cu aceasta crema se umple foile.
***Glazura*** Se topeste ciocolata menaj, se adauga uleiul, se amesteca dupa care cu o lingura se toarna peste prajitura.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii