Toate ingredientele pentru foi,mai putin faina,se amesteca pe baie de abur si la urma se adauga faina.Din acest aluat se fac 4 foi care se coc pe dosul unei tavi care in prealabil a fost unsa cu ulei.Se coc la foc mijlociu,aproximativ 20 de minute,pana cand capata o culoare aramie.Pentru crema se fierb 200 ml de lapte cu 3 linguri de gris.Cand grisul s-a racit se adauga untul care a fost amestecat cu zaharul pudra in prealabil, si zeama de lamaie.Cu aceasta crema se umplu 2 foi iar stratul din mijloc se umple cu un gem acrisor,la alegere.Prajitura se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii