autor:

vandas3

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, -1 ou, -3 linguri de miere de albine, -60 g margarina, -200 g zahar, -1 lingurita bicarbonat de sodiu, -coaja de la o lamaie, -1/2 kg faina, Ingrediente pentru crema:, -1 si 1/2 pachete de unt, -250g zahar pudra, -200 ml lapte, -3 linguri rase de gris, -zeama de la o lamaie, -400 g gem acrisor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru foi,mai putin faina,se amesteca pe baie de abur si la urma se adauga faina.Din acest aluat se fac 4 foi care se coc pe dosul unei tavi care in prealabil a fost unsa cu ulei.Se coc la foc mijlociu,aproximativ 20 de minute,pana cand capata o culoare aramie.Pentru crema se fierb 200 ml de lapte cu 3 linguri de gris.Cand grisul s-a racit se adauga untul care a fost amestecat cu zaharul pudra in prealabil, si zeama de lamaie.Cu aceasta crema se umplu 2 foi iar stratul din mijloc se umple cu un gem acrisor,la alegere.Prajitura se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de napolitane

Prajitura cu foi de napolitane

Se bat albusurile bine, bine cu 6 linguri de zahar. Se adauga cele 6 galbenusuri si 3 linguri de

17 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

17 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • -1 ou
  • -3 linguri de miere de albine
  • -60 g margarina
  • -200 g zahar
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -coaja de la o lamaie
  • -1/2 kg faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • -1 si 1/2 pachete de unt
  • -250g zahar pudra
  • -200 ml lapte
  • -3 linguri rase de gris
  • -zeama de la o lamaie
  • -400 g gem acrisor

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec