autor:

vandas3

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, -1 ou, -3 linguri de miere de albine, -60 g margarina, -200 g zahar, -1 lingurita bicarbonat de sodiu, -coaja de la o lamaie, -1/2 kg faina, Ingrediente pentru crema:, -1 si 1/2 pachete de unt, -250g zahar pudra, -200 ml lapte, -3 linguri rase de gris, -zeama de la o lamaie, -400 g gem acrisor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru foi,mai putin faina,se amesteca pe baie de abur si la urma se adauga faina.Din acest aluat se fac 4 foi care se coc pe dosul unei tavi care in prealabil a fost unsa cu ulei.Se coc la foc mijlociu,aproximativ 20 de minute,pana cand capata o culoare aramie.Pentru crema se fierb 200 ml de lapte cu 3 linguri de gris.Cand grisul s-a racit se adauga untul care a fost amestecat cu zaharul pudra in prealabil, si zeama de lamaie.Cu aceasta crema se umplu 2 foi iar stratul din mijloc se umple cu un gem acrisor,la alegere.Prajitura se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi din zahar caramel

Prajitura cu foi din zahar caramel

Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde

15 voturi    12 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Blatul: Albuşurile se bat spumă, se pune zahărul şi se bat până se întăreşte spuma. Se

12 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • -1 ou
  • -3 linguri de miere de albine
  • -60 g margarina
  • -200 g zahar
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -coaja de la o lamaie
  • -1/2 kg faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • -1 si 1/2 pachete de unt
  • -250g zahar pudra
  • -200 ml lapte
  • -3 linguri rase de gris
  • -zeama de la o lamaie
  • -400 g gem acrisor

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem si cacao