autor:

vandas3

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, -1 ou, -3 linguri de miere de albine, -60 g margarina, -200 g zahar, -1 lingurita bicarbonat de sodiu, -coaja de la o lamaie, -1/2 kg faina, Ingrediente pentru crema:, -1 si 1/2 pachete de unt, -250g zahar pudra, -200 ml lapte, -3 linguri rase de gris, -zeama de la o lamaie, -400 g gem acrisor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru foi,mai putin faina,se amesteca pe baie de abur si la urma se adauga faina.Din acest aluat se fac 4 foi care se coc pe dosul unei tavi care in prealabil a fost unsa cu ulei.Se coc la foc mijlociu,aproximativ 20 de minute,pana cand capata o culoare aramie.Pentru crema se fierb 200 ml de lapte cu 3 linguri de gris.Cand grisul s-a racit se adauga untul care a fost amestecat cu zaharul pudra in prealabil, si zeama de lamaie.Cu aceasta crema se umplu 2 foi iar stratul din mijloc se umple cu un gem acrisor,la alegere.Prajitura se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi

Prajitura cu foi

Foile:se amesteca toate ingredientele ,faina o punem treptat pana obtinem un aluat din care intindem

6 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • -1 ou
  • -3 linguri de miere de albine
  • -60 g margarina
  • -200 g zahar
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -coaja de la o lamaie
  • -1/2 kg faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • -1 si 1/2 pachete de unt
  • -250g zahar pudra
  • -200 ml lapte
  • -3 linguri rase de gris
  • -zeama de la o lamaie
  • -400 g gem acrisor

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pudding cu ciocolata, migdale si bucatele de napolitana