Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu un praf de sare si un plic de zahar vanilat pana ce se obtine o spuma tare.Se cerne faina cu praful de copt si se pune in albusurile batute.Se amesteca usor si apoi se introduc galbenusurile.Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pentru 15 minute.
Se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic.Se amesteca apoi cu cele doua plicuri de intaritor de frisca si cu celelalte doua de zahar vanilat.Se pastreaza la frigider pana va fi folosita.
Dupa ce s-a racit complet,aluatul se unge cu gem.Se asterne frisca peste acesta si pe deasupra se aseaza(cu grija!)biscuitii glazurati(cu partea glazurata in sus).Prajitura se taie numai dupa ce s-a intarit.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii