Pentru blat:
Separi galbenusurile de albusuri, apoi bati albusurile spuma dupa care adaugi zaharul si vanilia.Continui sa bati pana se topeste tot zaharul. Cand s-a topit adaugi galbenusurile pe rand unul cate unul pana se incorporeaza.Faina o amesteci cu amoniacul si o pui peste albusuri mestecand cu o lingura de jos in sus.Torni compozitia intro tava unsa cu ulei sau in care ai asezat o foaie de copt.Se lasa 40 minute la cuptor.
Pentru crema:
Crema e foarte simpla:frisca batuta bine se amesteca cu iaurtul(optional cu vanilie sau alte arome) dupa care se incorporeaza fructele.
Pentru ornat:
Cand blatul este rece se taie in 2 pe orizontala.Jumatate din crema se pune intre cele doua bucati de blat iar restul deasupra prajiturii.Se orneaza cu frisca si fructe.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii