PRAJITURA CU FRUCTE.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei (mai ales ouale).
  • 8 oua
  • 4 cesti cu zahar
  • 4 cesti cu faina
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • fructe de sezon(caise,cirese,visine,prune,etc)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat intr-un castron mai mare albusurile spuma.Zaharul se pune intr-o cratita cu cele 10 linguri de apa si se topestc la foc mediu, sa nu se caramelizeze, pana la topirea acestuia.Cand s-a topit zaharul se toarna fierbinte ca la maioneza peste albusuri mixandu-se continuu pana la terminarea siropului.Ar trebui sa isi dubleze volumul.

Se pun pe rand galbenusurile, uleiu,esenta,sarea,coaja de lamaie mixandu-se. Apoi amestecand cu telul de jos in sus se pun pe rand cestile cu faina(se vor masura cu aceiasi ceasca si zaharul si faina) pana la incorporare.

Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (mai inalta) deoarece compozitia va creste .Se pun apoi fructele dupa preferinta.Se introduce la cuptor la foc mic sa nu se arda,pana prinde o crusta aurie deasupra.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.

Din aceiasi compozitie dar fara fructe se poate face un delicios chec daca punem compozitia in 2 tavi de cozonac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise