PRAJITURA CU FRUCTE.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei (mai ales ouale).
  • 8 oua
  • 4 cesti cu zahar
  • 4 cesti cu faina
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • fructe de sezon(caise,cirese,visine,prune,etc)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat intr-un castron mai mare albusurile spuma.Zaharul se pune intr-o cratita cu cele 10 linguri de apa si se topestc la foc mediu, sa nu se caramelizeze, pana la topirea acestuia.Cand s-a topit zaharul se toarna fierbinte ca la maioneza peste albusuri mixandu-se continuu pana la terminarea siropului.Ar trebui sa isi dubleze volumul.

Se pun pe rand galbenusurile, uleiu,esenta,sarea,coaja de lamaie mixandu-se. Apoi amestecand cu telul de jos in sus se pun pe rand cestile cu faina(se vor masura cu aceiasi ceasca si zaharul si faina) pana la incorporare.

Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (mai inalta) deoarece compozitia va creste .Se pun apoi fructele dupa preferinta.Se introduce la cuptor la foc mic sa nu se arda,pana prinde o crusta aurie deasupra.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.

Din aceiasi compozitie dar fara fructe se poate face un delicios chec daca punem compozitia in 2 tavi de cozonac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise