autor:

NADIA MARIA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu fructe

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
- 6 oua mari, - 12o gr zahar tos + 150-200 gr zahar, - 12o gr faina, - 15 ml rom sau zeama de lamaie, - 1 kg fructe( visine, cirese,caise, piersici, fragute, capsuni, gutui, mere, prune ce aveti sau ce va place), - 200 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava cu tot untul(200 gr) si se presara doar pe fundul tavii 150-200 gr zahar(depinde cat sunt de dulci fructele ce le folositi)peste zahar se aseaza fructele.Se introduc la cuptor la 180ºC cca.20-30 minute pana ce se inmoaie fructelesi sa se usuce pe deasupra(sa nu umezeasca blatul)Cand sunt gata se scot si se lasa sa iasa vaporii fierbinti (se scot cu grija sa nu se amestece fructele cu siropul format).In acest timp batem albusele spuma cu 150 gr zahar se adauga romul , galbenusele si faina.Compozitia se pune peste frcte si se niveleza usor. Se coace la 180ºG alte 30 minute.
Dupa ce s-a copt, se trece cu cutitul pe marginile tavii si se pune pe un platou, intorcandu-se cu o miscare brusca pentru a nu se scurge siropul.Peste se poate pune gelatina si frisca.

Puteti folosi orice fructe ,depinde de sezon si preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare.Se pune pe foc zaharul

9 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

JELEU DE FRUCTE: Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul,

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 6 oua mari
  • - 12o gr zahar tos + 150-200 gr zahar
  • - 12o gr faina
  • - 15 ml rom sau zeama de lamaie
  • - 1 kg fructe( visine
  • cirese,caise
  • piersici
  • fragute
  • capsuni
  • gutui
  • mere
  • prune ce aveti sau ce va place)
  • - 200 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza de burduf si urda.