autor:

Catalina

» » Prajituri

Prajitura cu fructe

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2010

Ingrediente
Blat: 4 oua,150 g zahar, 150 ml lapte, 8 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 350 g faina, 1 plic praf de copt, coaja rasa de la 1/2 de lămâie, căpșuni, Crema: 3 oua, jumătate de cana de zahar, 3 linguri de faina, 350 ml lapte,esența de vanilie, un pachet de unt, Glazura: căpșuni(dacă vreți puțin mai dulce se poate pune și puțin zahar), gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema spumoasa. Se adaugă laptele puțin câte puțin apoi uleiul tot câte puțin mixând bine. Punem treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt. La sfârșit adaugăm coaja rasa de lămâie. Turnam amestecul într-o tava mare (cea de la aragaz) și deasupra punem fructele tăiate bucatele. Eu am folosit căpșuni dar se pot pune orice fel de fructe chiar și din compot. Coacem 15 minute la foc mic(dacă puneți în tava mai mica trebuie coapta puțin mai mult dar tot la foc mic), facem proba cu scobitoarea și dacă este gata o scoatem. Lăsam sa se răcească. Se poate servi și asa pudrata cu zahar pudra sau se taie în jumătate (pe lățime) și se umple cu crema de mai jos sau mai simplu un plic de crema preparat după cum scrie pe pachet.
Crema: Zaharul se mixează cu ouăle apoi se adaugă faina, laptele călduț rezultând ca o pasta, se pune pe foc amestecând pana devine ca o smântâna groasa. Se lasă sa se răcească la temperatura camerei apoi se adaugă esența de vanilie și pachetul de unt felie cu felie.
Glazura: Căpșunii se pun în blender și se fac pasta în care se pune gelatina preparata după cum scrie pe plic, se da la frigider sa se întărească puțin apoi se pune peste prăjitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Stinga , 29 august 2014

    Foarte buna.

  • Fara foto

    Carmen Constantinescu , 03 iulie 2013

    este minunata si ieftina dar se mai poate adauga si alte arome.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Dak vreti glazura mai dulce se poate adauga putin zahar pudra.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Foarte bine arata, am salvat reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Aratã super!un deliciu!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      arata super

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      arata minunat.....salvata si nota maxima ***** :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 oua,150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 de lămâie
  • căpșuni
  • Crema: 3 oua
  • jumătate de cana de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 350 ml lapte,esența de vanilie
  • un pachet de unt
  • Glazura: căpșuni(dacă vreți puțin mai dulce se poate pune și puțin zahar)
  • gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu iaurt si pere

Prajitura cu iaurt si pere

Perele se taie felii și se stropesc cu zeama de lămâie. Topiți untul și lăsați-l sa se răcească.

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

Dak vreti glazura mai dulce se poate adauga putin zahar pudra.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chocolate cookies