autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU FRUCTE "ALBA"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
200g.+50g.unt,, 250g.zahar,, 4 oua,, sare,, 1 ceasca lapte,, 1 praf de copt,, 1 lingurita otet,, 500g.faina,, 1 plic zahar vanilat,, 750g.fructe(piersici,caise,prune,mere, cirese, visine), pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se freca 200g.unt (margarina) cu 250g.zahar,4 galbenusuri si putina sare ,pana se fac spuma.Se adauga o ceasca de lapte,un praf de copt stins cu 1 lingurita otet,un zahar vanilat si 500g.faina,alternand cu albusurile batute spuma.
2.Se pregatesc fructele(oricare din cele mentionate mai sus).
3.Se pune 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava unsa si presarata cu putin pesmet.Se aseaza 1/2 din cantitatea de fructe peste aluat ,se acopera cu cealalta parte de aluat si se presara faina.Se aranjeaza restul de fructe in mod egal peste aluat.Se stropeste cu 50g.unt topit ,se presara zahar si se pune la cuptor,la foc potrivit, cca.o ora.In timpul coptului ,aluatul creste ,iar fructele mentinute de faina trebuie sa ramana la suprafata.Se lasa sa se raceasca si se taie patrate sau romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU FRUCTE "ALBA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Ouale le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam laptele, untul si siropul de migdale, apoi

6 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Pare delicioasa si merita incercata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200g.+50g.unt,
  • 250g.zahar,
  • 4 oua,
  • sare,
  • 1 ceasca lapte,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita otet,
  • 500g.faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 750g.fructe(piersici,caise,prune,mere
  • cirese
  • visine)
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Pare delicioasa si merita incercata.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de portocale chinezesti.