1.Se freca 200g.unt (margarina) cu 250g.zahar,4 galbenusuri si putina sare ,pana se fac spuma.Se adauga o ceasca de lapte,un praf de copt stins cu 1 lingurita otet,un zahar vanilat si 500g.faina,alternand cu albusurile batute spuma.
2.Se pregatesc fructele(oricare din cele mentionate mai sus).
3.Se pune 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava unsa si presarata cu putin pesmet.Se aseaza 1/2 din cantitatea de fructe peste aluat ,se acopera cu cealalta parte de aluat si se presara faina.Se aranjeaza restul de fructe in mod egal peste aluat.Se stropeste cu 50g.unt topit ,se presara zahar si se pune la cuptor,la foc potrivit, cca.o ora.In timpul coptului ,aluatul creste ,iar fructele mentinute de faina trebuie sa ramana la suprafata.Se lasa sa se raceasca si se taie patrate sau romburi.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii