Prajitura cu fructe de orice fel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina alba
  • 3 linguri ulei
  • fructe 0.5-1 kg
  • un praf de sare
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Toate operatiunile se fac cu ajutorul telului in forma de spirala care asigura aerarea amestecului.

Galbenusurile se bat spuma cu telul cu cele 6 linguri de apa rece. Abia dupa ce se formeaza spuma de galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bate pina la topire.

Albusurile se bat cu romul iar cand incepe a se intari spuma se adauga restul de zahar si praful de sare.

Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile spuma, uleiul si faina in ploaie pina se incorporeaza in totalitate.

Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Deasupra se aseaza fructele.

Se coace la foc moderat aprox 1/2 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise