Prajitura cu fructe de orice fel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina alba
  • 3 linguri ulei
  • fructe 0.5-1 kg
  • un praf de sare
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Toate operatiunile se fac cu ajutorul telului in forma de spirala care asigura aerarea amestecului.

Galbenusurile se bat spuma cu telul cu cele 6 linguri de apa rece. Abia dupa ce se formeaza spuma de galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bate pina la topire.

Albusurile se bat cu romul iar cand incepe a se intari spuma se adauga restul de zahar si praful de sare.

Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile spuma, uleiul si faina in ploaie pina se incorporeaza in totalitate.

Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Deasupra se aseaza fructele.

Se coace la foc moderat aprox 1/2 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor