autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu fructe de orice fel

Autor: mary.ifrim (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mary.ifrim (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
4 oua, 6 linguri apa rece, 250 grame zahar, 250 grame faina alba, 3 linguri ulei, fructe 0.5-1 kg, un praf de sare, 1 lingura rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Toate operatiunile se fac cu ajutorul telului in forma de spirala care asigura aerarea amestecului.
Galbenusurile se bat spuma cu telul cu cele 6 linguri de apa rece. Abia dupa ce se formeaza spuma de galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bate pina la topire.
Albusurile se bat cu romul iar cand incepe a se intari spuma se adauga restul de zahar si praful de sare.
Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile spuma, uleiul si faina in ploaie pina se incorporeaza in totalitate.
Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.
Deasupra se aseaza fructele.
Se coace la foc moderat aprox 1/2 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de orice fel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi asortate

Gogosi asortate

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc. Laptele se incalzeste.Drojdia

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Blat:Se amesteca faina cu sarea si cacaua.Se mixeaza untul,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare

12 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina alba
  • 3 linguri ulei
  • fructe 0.5-1 kg
  • un praf de sare
  • 1 lingura rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mere si rubarba