Prajitura cu fructe de padure

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe de padure

Ingrediente

  • - o pungă de pişcoturi Savoiardi
  • - 250 grame Mascarpone
  • - o pungă fructe de pădure congelate
  • - un compot de ananas (bucăţi mici)
  • - 4 kiwi
  • - 2 plicuri de frişcă
  • - 1 plic budincă de vanilie
  • - 800 de ml de lapte
  • - 1 plic zahăr pudră
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • - esenţă de rom (opţional)

Mod de preparare

- se pun în boluri fructele

- preparăm budinca de vanilie. Dizolvăm praful de budincă în 150 ml de lapte . Se amestecă

- punem la fiert 350 ml de lapte. După fierbere se adaugă compoziţia din poza 6 şi se amestecă în continuu pe foc câteva minute, până se îngroaşă

- se adaugă ananasul peste budincă

- între timp facem frişca: într-un bol se toarnă 300 ml de lapte rece, peste care se adaugă conţinutul celor două plicuri de frişcă şi se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi trei minute la viteză mare

- peste frişca obţinută se adaugă mascarpone . Mixăm până când devine o cremă , apoi adăugăm fructele de pădure decongelate şi amestecăm cu o spatulă de lemn

- pişcoturile se înmoaie în siropul de la compotul de ananas. Dacă nu avem suficient sirop, facem şi un sirop din apă cu zahăr. Opţional, picurăm şi nişte esenţă de rom. Pişcoturile se aşează în tavă. Peste ele întindem jumătate din crema de fructe de pădure , apoi budinca şi kiwi-ul . Se acoperă cu încă un strat de pişcoturi înmuiate în sirop, peste care punem cealaltă jumătate din crema de fructe de pădure . Ornăm cu câteva mure lăsate deoparte

Poftă bună! (poza 20)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise