Prajitura cu fructe de padure

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe de padure

Ingrediente

  • - o pungă de pişcoturi Savoiardi
  • - 250 grame Mascarpone
  • - o pungă fructe de pădure congelate
  • - un compot de ananas (bucăţi mici)
  • - 4 kiwi
  • - 2 plicuri de frişcă
  • - 1 plic budincă de vanilie
  • - 800 de ml de lapte
  • - 1 plic zahăr pudră
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • - esenţă de rom (opţional)

Mod de preparare

- se pun în boluri fructele

- preparăm budinca de vanilie. Dizolvăm praful de budincă în 150 ml de lapte . Se amestecă

- punem la fiert 350 ml de lapte. După fierbere se adaugă compoziţia din poza 6 şi se amestecă în continuu pe foc câteva minute, până se îngroaşă

- se adaugă ananasul peste budincă

- între timp facem frişca: într-un bol se toarnă 300 ml de lapte rece, peste care se adaugă conţinutul celor două plicuri de frişcă şi se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi trei minute la viteză mare

- peste frişca obţinută se adaugă mascarpone . Mixăm până când devine o cremă , apoi adăugăm fructele de pădure decongelate şi amestecăm cu o spatulă de lemn

- pişcoturile se înmoaie în siropul de la compotul de ananas. Dacă nu avem suficient sirop, facem şi un sirop din apă cu zahăr. Opţional, picurăm şi nişte esenţă de rom. Pişcoturile se aşează în tavă. Peste ele întindem jumătate din crema de fructe de pădure , apoi budinca şi kiwi-ul . Se acoperă cu încă un strat de pişcoturi înmuiate în sirop, peste care punem cealaltă jumătate din crema de fructe de pădure . Ornăm cu câteva mure lăsate deoparte

Poftă bună! (poza 20)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor