Prajitura cu fructe de padure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -1 zahar vanilat
  • Crema:
  • -450 gr iaurt
  • -3 linguri de zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -1/2 plic frisca batuta
  • -20 gr gelatina
  • -fructe de padure:fragute, capsuni, zmeura, caise (maruntite).

Mod de preparare

Se face un pandispan din 8 oua. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Pentru crema se amesteca iaurtul cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Apoi se adauga zaharul vanilat. Gelatina se acopera cu apa rece si cind s-a umflat se pune deasupra focului pentru a se dizolva. Se racoreste si se adauga in crema. Se pune o jumatate de ora la rece. Apoi se incorporeaza frisca batuta si fructele. Se mai lasa 15 minute la rece, dupa care crema se pune intre blaturi. Se lasa la rece cateva ore. Cand este gata se pudreaza cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise