Intr-o tigaie de teflon punem untul sa se topeasca, adaugam zahar si suc de lamaie si amestecam putin dupa care adaugam fructul si il amestecam putin fara sa-l strivim ca fructul sa se cuprinda cu zahar si unt, turnam koniak si mai lasam 2 minute dupa care ,luam de pe foc.
Punem fructele sa se scurga dar pastram zeama din tigaie.
Pregatim aluatul din toate componentele si il asezam pe o tava unsa cu putin ulei(tava30*40 sau rotunda 26 cm)si-l netezim dupa care asezam fructul frumos in tava peste aluat si-l dam la copt 30-40 de minute la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte).Cind prajitura este coapta se toarna zeama ce a ramas in tigaie peste prajitura si mai lasam in cuptorul inchis ptr citeva minute.Este o prajitura usoara si foarte gustoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii