Prajitura cu fructe de sezon

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 6 linguri faina + 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g biscuiti zdrobiti
  • fructe dupa preferinta si sezon
  • 150g zahar

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile foarte bine cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna in tava si se da la cuptorul incins in prealabil.

Albusurile se bat spuma cu 150g zahar pana se fac ca o bezea.

Cand e aproape copt, blatul se scoate de la cuptor, se presara biscuitii zdrobiti, se aseaza fructele, albusul spuma si se mai da la cuptor pana se coloreaza albusul.

Prajitura e delicioasa cu capsuni, caise sau piersici, dar se poate face si cu fructe din compot.

Recomandare: daca aveti o tava mai mare pregatiti compozitia pentru o portie si jumatate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise