Prajitura cu fructe si bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1-2 praf vanilat
  • fructe (mere
  • visine
  • caise; pentru bezea: 4 albusuri si 280 grame zahar.

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Se pastreaza intr-un vas pina cind este gata compozitia. Cind se pun in compozitie se storc un pic.

Daca se folosesc visine, se curata de simburi; daca se folosesc caise, se taie felii.

Galbenusurile cu uleiul, praful vanilat si un virf de sare, se amesteca separat.

Se amesteca apoi albusurile batute spuma, cu galbenusurile si se incorporeaza faina.

Se unge tava cu unt, se asaza un strat de compozitie, fructele si apoi inca un strat de compozitie. Se introduce la cuptor 30-40 minute, pina se rumeneste un pic.

Bezeaua se prepara din patru albusuri si 280 de grame de zahar; se bat foarte bine albusurile cu mixerul, iar apoi se continua 5-6 minute pe baie de abur. Dupa ce se dau jos se mai bat putin. Dupa ce prajitura este aproape gata, se scoate din cuptor si se intinde un strat de bezea deasupra. Se introduce inca 5 minute in cuptor, se scoate si se orneaza dupa dorinta. Se introduce la cuptor din nou 5 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise