Prajitura cu gem

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem

Ingrediente

  • 2 oua,2 cani zahar,3 linguri ulei,3 linguri gem de prune,bicarbonat sau 2 plicuri de praf de copt,o cana de lapte(suc acidulat sau apa minerala),rom,3 cani de faina.
  • Glazura:200 g de finetti si 200ml lapte.
  • Pt ornat:2 plicuri frisca si 300ml lapte.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se da la cuptor 30-45 de minute la foc moderat(folositi ca masura aceiasi cana).

Dupa ce s-a facut prajitura o scoateti din cuptor si turnati ciocolata peste ea(puneti pe foc mic finetti cu laptele si amestecati pina se omogenizeaza).

Puteti sa o serviti simpla, dupa ce s-a racit sau ornata cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise