autor:

CRISTESCU IULIANA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem

Autor: CRISTESCU IULIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTESCU IULIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2020

Ingrediente
400 gr faina, 150 gr dulceata de fructe, 150 gr unt topit, 3 lgte zahar pudra, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf copt, sare, ,

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina cernuta, un plic praf de copt si amestecati pana obtineti un aluat moale si neted. Impartiti aluatul in doua bucati de marimi diferite.



Bucata cea mica o puneti in congelator, iar bucata cea mare de aluat o intindeti bine intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Deasup[ra repartizati uniform gemul sau dulceata. Scoateti aluatul din congelator si il dat pe razatoarea mare deasupra gemului.



Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade C pentru 25-30 minute.

Lasati prajitura sa se raceasca, apoi o portionati.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura duo cu gem de prune

Prajitura duo cu gem de prune

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr dulceata de fructe
  • 150 gr unt topit
  • 3 lgte zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de CRISTESCU IULIANA
Covrigi de primavara

Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive cu carne
Biscuiti cu parmezan

Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Chec cu lapte condensat

Chec cu lapte condensat

Mixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit. Mixez bine, iar

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu fructe Florina