Ingrediente
Ingrediente aluat:, , 400 gr faina, 1 pliculet drojdie uscata, 100 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 ou + 2 galbenusuri(oua medii), 150 gr unt topit, un praf de sare, , Ingrediente umplutura:, , 300 gr gem de gutui, 150 gr nuci tocate grosier, , Glazura:, , 100 ml lapte, 50 gr unt, 4 linguri rase cu cacao, 4 linguri cu zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
5 voturi
Mod de preparare
2.Impartiti aluatul in trei parti,apoi cu ajutorul sucitorului intindeti foile.
3.Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt(eu am ramas fara hartie de copt,dar am uns foarte bine tava si nu s-a lipit) puneti prima foaie(Intindeti mai mare prima foaie pentru a putea “imbraca” si peretii tavii cu aluat,astfel gemul nu va curge) peste care intindeti gem si presarati nuci.Puneti a doua foaie,apoi terminati cu a treia foaie.Lasati prajitura timp de 30 de minute intr-un loc cald,ferit de curenti.
4.Intepati prajitura cu o furculita din loc in loc si o coaceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade,timp de 25 de minute.
Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati la racit in tava.Intre timp pregatiti glazura.
Glazura
Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Puneti glazura cand este calduta.
Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit foarte bine!