autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 2 oua, 200 g zahar tos, 200 g unt, 200 g faina, sare., , Umplutura: 1 borcan gem, 200 g nuci macinate, esenta de rom., , Bezea: 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 1 praf sare, vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Coca: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, untul, apoi treptat faina. La sfarsit se pun albusurile batute spuma amestecandu-se usor. Se toarna in tava tapetata cu unt si faina, apoi se lasa la cuptor aproximativ 10-15 minute, cat sa se coaca pe jumatate.
Umplutura: Se amesteca gemul cu nucile si esenta de rom.
Bezea: Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia.
Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate blatul din cuptor, se intinde umplutura, dupa care se intinde si bezeaua. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se coace.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem, nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu capsuni

Prajitura fina cu capsuni

1.Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Albusurile batute spuma cu putina sare,zahar,margarina la temperatura camerei iar la final se adauga

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • sare.
  • Umplutura: 1 borcan gem
  • 200 g nuci macinate
  • esenta de rom.
  • Bezea: 4 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Tort de ciocolata cu mere