autor:

sapunaru laura

» » Prajituri

Prajitura cu gem si cacao

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Ingrediente
pentru blat :, -125 gr zahar, -200 gr faina, -1 ou, -1/2 lingurita scortisoara, -1/4 lingurita cuisoare, -1/2 lingurita bicarbonat, -1/2 lingurita praf de copt, -1 lingura cu varf cacao, -3 linguri gem, -250 ml lapte, -75 ml ulei, -un varf de sare, , Pentru glazura :, -5-6 linguri zahar pudra, -1 lingura cacao, -3 linguri lapte, -50-75 gr unt, , sub glazura, avem nevoie de cca 3 linguri gem

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Amestecam toate ingredientele uscate ,faina, zahar, cacao, scortisoara, cuisoare, praf de copt, adaugam oul, uleiul, gemul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se tapeteaza o tava (28/20), se pune compozitia si se da la cuptor ptr. cca 35 minute,la o temperatura de 160-165 grade. Stiti, se probeaza cu o scobitoare,daca sa copt scoatem tava si lasam sa se raceasca. Inainte de a se raci bine, bine, ungem blatul cu cele 3 linguri de gem. Daca gemul este prea tare, il incalzim putin la foc. Peste gem se pune glazura.

Glazura:

Zaharul, cacaua si laptele se fierb, cand zaharul sa topit se adauga untul,se amesteca si se ia de pe foc amestecandu-se in continuare pana se omogenizeaza. Se da la rece ptr. o ora si apoi portionam.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cacao si gem

Prajitura cu cacao si gem

Aceasta prajitura,are specific slovac;am reteta de la o vecina,slovaca;e o reteta buna si f.simpla(si

34 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Cremsnit gustos

Cremsnit gustos

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pana devine lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • sapunaru laura

    sapunaru laura (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    LIA DRAGA,ITI MULTUMESC PENTRU APRECIERE SI TOTODATA,PENTRU FAPTUL CA AI ACCEPTAT CEREREA MEA DE PRIETENIE.ITI DORESC O ZI BUNA ! CU RESPECT LAURA !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    O prajiturica foarte gustoasa indiferent de nume...asta cu siguranta. Felicitari pentru descriere si prezentare ! *****

  • sapunaru laura

    sapunaru laura (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

    ADELINA SI ADRIANA,VA MULTUMESC DIN SUFLET. SINCERA SA FIU,PE PAGINA MEA DE FACEBOOK,ASA AM NUMIT-O SI EU-PRAJITURA DE CRIZA- VA MULTUMESC! CU RESPECT LAURA !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Rapidă şi aromată. Am făcut pe vremuri una asemănătoare, dar am uitat de ea. Cu glazură e şi mai bună. Eu îi ziceam "economică"!Acum îi putem zice "de criză" şi nu e grea.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      ce bine arata prajitura ta...merita incercata, am salvat-o si iti dau si ***** :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

13 voturi

Ingrediente

  • pentru blat :
  • -125 gr zahar
  • -200 gr faina
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1/4 lingurita cuisoare
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingura cu varf cacao
  • -3 linguri gem
  • -250 ml lapte
  • -75 ml ulei
  • -un varf de sare
  • Pentru glazura :
  • -5-6 linguri zahar pudra
  • -1 lingura cacao
  • -3 linguri lapte
  • -50-75 gr unt
  • sub glazura
  • avem nevoie de cca 3 linguri gem

Raporteaza reteta

Retete
de sapunaru laura
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

17 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale,

12 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

sapunaru laura (Chef de cuisine)

LIA DRAGA,ITI MULTUMESC PENTRU APRECIERE SI TOTODATA,PENTRU FAPTUL CA AI ACCEPTAT CEREREA MEA DE PRIETENIE.ITI DORESC O ZI BUNA ! CU RESPECT LAURA !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ness si bezea