Blatul:
Amestecam toate ingredientele uscate ,faina, zahar, cacao, scortisoara, cuisoare, praf de copt, adaugam oul, uleiul, gemul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se tapeteaza o tava (28/20), se pune compozitia si se da la cuptor ptr. cca 35 minute,la o temperatura de 160-165 grade. Stiti, se probeaza cu o scobitoare,daca sa copt scoatem tava si lasam sa se raceasca. Inainte de a se raci bine, bine, ungem blatul cu cele 3 linguri de gem. Daca gemul este prea tare, il incalzim putin la foc. Peste gem se pune glazura.
Glazura:
Zaharul, cacaua si laptele se fierb, cand zaharul sa topit se adauga untul,se amesteca si se ia de pe foc amestecandu-se in continuare pana se omogenizeaza. Se da la rece ptr. o ora si apoi portionam.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii