Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
100 gr. unt, 3 galbenusuri, 3 albusuri, 275 gr. zahar pudra, 2 linguri cacao, 300 gr. faina, 1 plic praf de copt, gem sau visine
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute de doua ori. Se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit 15-20 minute. Cu citeva minute inainte de a fi coapta, se scoate din cuptor, se unge repede cu un gem sau se presara visine fara simburi si se acopera cu albusurile batute spuma cu zaharul. Se da din nou la cuptor, dar la foc slab, pina se usuca glazura. Se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si cacao" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Aceasta prajitura,are specific slovac;am reteta de la o vecina,slovaca;e o reteta buna si f.simpla(si
44 voturi
6 comentarii
2h
Blatul:
Amestecam toate ingredientele uscate ,faina, zahar, cacao, scortisoara, cuisoare, praf
14 voturi
5 comentarii
2h 50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate