autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu gem si cocos

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 iunie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, o tava dreptunghiulara sau patrata, 3/4 pahar faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 pahar zahar brun, 1/4 pahar ulei, 6 galbenusuri, 1 lingura de coniac, putina sare, Pentru uns:, 2-3 linguri dulceata de capsune, 1 lingura de coniak, 50 gr de ciocolata rasa, Pentru topping:, 6 albusuri, 2 linguri suc de lamaie, 3/4 pahar de zahar brun, 1 pahar si 1/2pahar de cocus fulgi, 50 gr ciocolata rasa, 1/4 pahar de nuca sau migdale tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Ingredientele ptr blat se pun in oala mixerului si se amesteca bine, facand un aluat moale.Aluatul obtinut se toarna pe o tava unsa cu putin ulei si se niveleaza complet.

Dulceata si lingura de coniac se amesteca bine si se intinde bine peste aluat si se adauga ciocolata rasa deasupra.

Pana se face toppingul se pune aluatul uns la frigider.

Topinggul-se bat albusurile bine cu zaharul pana se formeaza o spuma tare, dupa care se adauga treptat cocosul, ciocolata si nucile.

Peste aluatul uns se toarna spuma amestecata si se niveleaza usor.

Se coace la 180 de grade 55-65 de minute pana spuma este aurita bine si pare bine coapta.

Se lasa la racit si se taie patratele potrivite-se mentine la rece este mai gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Hmmm...ceva dulce??? Si să nu stau nici mult in bucătărie....repede..repede niște fursecuri,

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

7 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • o tava dreptunghiulara sau patrata
  • 3/4 pahar faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1/4 pahar ulei
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura de coniac
  • putina sare
  • Pentru uns:
  • 2-3 linguri dulceata de capsune
  • 1 lingura de coniak
  • 50 gr de ciocolata rasa
  • Pentru topping:
  • 6 albusuri
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3/4 pahar de zahar brun
  • 1 pahar si 1/2pahar de cocus fulgi
  • 50 gr ciocolata rasa
  • 1/4 pahar de nuca sau migdale tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si visine