Prajitura cu gem si cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • o tava dreptunghiulara sau patrata
  • 3/4 pahar faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1/4 pahar ulei
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura de coniac
  • putina sare
  • Pentru uns:
  • 2-3 linguri dulceata de capsune
  • 1 lingura de coniak
  • 50 gr de ciocolata rasa
  • Pentru topping:
  • 6 albusuri
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3/4 pahar de zahar brun
  • 1 pahar si 1/2pahar de cocus fulgi
  • 50 gr ciocolata rasa
  • 1/4 pahar de nuca sau migdale tocate marunt

Mod de preparare

Ingredientele ptr blat se pun in oala mixerului si se amesteca bine, facand un aluat moale.Aluatul obtinut se toarna pe o tava unsa cu putin ulei si se niveleaza complet.

Dulceata si lingura de coniac se amesteca bine si se intinde bine peste aluat si se adauga ciocolata rasa deasupra.

Pana se face toppingul se pune aluatul uns la frigider.

Topinggul-se bat albusurile bine cu zaharul pana se formeaza o spuma tare, dupa care se adauga treptat cocosul, ciocolata si nucile.

Peste aluatul uns se toarna spuma amestecata si se niveleaza usor.

Se coace la 180 de grade 55-65 de minute pana spuma este aurita bine si pare bine coapta.

Se lasa la racit si se taie patratele potrivite-se mentine la rece este mai gustoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura