autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem si crema de branza

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
125 g faina, 110 g margarina rece, 50 g zahar, 100 g gem de zmeura sau mure, 100 g crema de branza, 3 linguri lapte, 150 g ciocolata (100 g alba si 50 g cu lapte)

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca primele 3 ingrediente, intr-un castron, pana amestecul capata un aspect nisipos. Cand il strangeti in pumn trebuie sa se formeze un bulgare.Se da drumul la cuptor la 174°C (350°F). Se preseaza aluatul intr-o tava mica (15 x 15 cm) si se da la cuptor aproximativ 15 minute sau pana se rumeneste.Se intinde gemul peste crusta calda. Intr-o craticioara se incalzeste crema de branza si se amesteca cu laptele si ciocolata (100 g) topita la bain marie. Se toarna peste stratul de gem. Deasupra se rade ciocolata ramasa sau se poate topi si aceasta si turna deasupra. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi taiati-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun
Prajitura Aurelia (cu cocos)

Prajitura Aurelia (cu cocos)

Blatul: 5 albusuri se bat spuma tare cu 200g zahar si 1 lingura zeama de lamaie. Apoi se adauga nuca

25 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

    Buna trebuie sa fie, dar si aspectuoasa.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 110 g margarina rece
  • 50 g zahar
  • 100 g gem de zmeura sau mure
  • 100 g crema de branza
  • 3 linguri lapte
  • 150 g ciocolata (100 g alba si 50 g cu lapte)

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buna trebuie sa fie, dar si aspectuoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Eclere