Prajitura cu gem si faramaturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si faramaturi

Ingrediente

  • 3 pahare de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4pahar de zahar
  • 2oua
  • 1/3pahar de lapte
  • 1ligura esenta de vanilie
  • putina sare
  • 200 gr deunt moale
  • ptr uns gem de fructe acrisor
  • 250 gr de nuci macinate

Mod de preparare

Aluatul eu il pregatesc la mixer si pun toate ingridentele de aluat si le mixez pina capat un aluat moale pe care il framant putin daca este lipicios pun putina faina dar nu prea mult.Impart aluatul in 2/3 si o1/3.

O 1/3 pun la frizer sa se intareasca pina asez aluatul in tava.Aluatul il pun in tava cupturului si cu mina il asez pe toata suprafata tavii.Ung cu gem acrisor si nuci macinate .Iau 1/3 de aluat din frizer si cu razatoarea cu gauri mari rad din aluat peste aluatul din tava. Daca aluatul este moale si nu se rade rup moturi cu mina si presar pe toata suprafata tavii.Se coace la 180 de grade aproape 30 de minute sau pina este rumenit frumos.

O prajitura gustoasa si foarte usoara.

O alta varianta la aceasta prajitura-dupa ce se impart aluaturile se coc fiecare separat.

Se face o crema din 150 gr de unt moale frecat cu 3/4 pahar de zahar,2oua 1lingura esenta de vanilie si 3 smantini.Se freaca intii untul cu zaharul bine pina devine spumos se adauga ouale si vanilia si la urma smantina.

Se pune foaia mare pe un platou se unge cu crema peste tot si din bucata de aluat cea mica si coapta se presoara faramituri pe crema.Iar deasupra se presoara putina nuca macinata.Se lasa la rece citeva ore dupa care se taie patrate de 6*6.Este si aceasta varianta minunata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor