autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu gem si faramaturi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Ingrediente
3 pahare de faina, 1 plic praf de copt, 3/4pahar de zahar, 2oua, 1/3pahar de lapte, 1ligura esenta de vanilie, putina sare, 200 gr deunt moale, , ptr uns gem de fructe acrisor, 250 gr de nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul eu il pregatesc la mixer si pun toate ingridentele de aluat si le mixez pina capat un aluat moale pe care il framant putin daca este lipicios pun putina faina dar nu prea mult.Impart aluatul in 2/3 si o1/3.

O 1/3 pun la frizer sa se intareasca pina asez aluatul in tava.Aluatul il pun in tava cupturului si cu mina il asez pe toata suprafata tavii.Ung cu gem acrisor si nuci macinate .Iau 1/3 de aluat din frizer si cu razatoarea cu gauri mari rad din aluat peste aluatul din tava. Daca aluatul este moale si nu se rade rup moturi cu mina si presar pe toata suprafata tavii.Se coace la 180 de grade aproape 30 de minute sau pina este rumenit frumos.

O prajitura gustoasa si foarte usoara.



O alta varianta la aceasta prajitura-dupa ce se impart aluaturile se coc fiecare separat.

Se face o crema din 150 gr de unt moale frecat cu 3/4 pahar de zahar,2oua 1lingura esenta de vanilie si 3 smantini.Se freaca intii untul cu zaharul bine pina devine spumos se adauga ouale si vanilia si la urma smantina.

Se pune foaia mare pe un platou se unge cu crema peste tot si din bucata de aluat cea mica si coapta se presoara faramituri pe crema.Iar deasupra se presoara putina nuca macinata.Se lasa la rece citeva ore dupa care se taie patrate de 6*6.Este si aceasta varianta minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si faramaturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri simple cu cocos

Fursecuri simple cu cocos

In oala mixerului se freaca oul cu zaharul si cu uleiul pana devine o crema spumoasa sau pana nu

4 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

    Ce idee minunata ,plus ca retetea nu necesita atat de multe ingrediente si fandoseli..lol)))))...felicitari si aveti votul meu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4pahar de zahar
  • 2oua
  • 1/3pahar de lapte
  • 1ligura esenta de vanilie
  • putina sare
  • 200 gr deunt moale
  • ptr uns gem de fructe acrisor
  • 250 gr de nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Dana Saila( Salwa Nabhani)

Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)

Ce idee minunata ,plus ca retetea nu necesita atat de multe ingrediente si fandoseli..lol)))))...felicitari si aveti votul meu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza dulce