Prajitura cu gem si nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente

  • un pachet margarina Rama Maestro
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 400-500 g miez de nuca macinat
  • un borcan gem mai acrisor

Mod de preparare

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent.
Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g.
Tava se unge cu margarina Rama si se tapeteaza cu putina faina si se intinde coca ramasa.
Se intinde gemul si se presara nuca. Deasupra se toarna albusurile batute spuma ca o bezea, apoi se rade coca tinuta la rece. Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca. 1 ora sau in functie de cuptor.
Este o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci