autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu gem si nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
un pachet margarina Rama Maestro, 3 oua, 250 g zahar, 500 g faina, un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere, 400-500 g miez de nuca macinat, un borcan gem mai acrisor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

145 voturi

Mod de preparare


Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent.

Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g.

Tava se unge cu margarina Rama si se tapeteaza cu putina faina si se intinde coca ramasa.

Se intinde gemul si se presara nuca.Deasupra se toarna albusurile batute spuma ca o bezea, apoi se rade coca tinuta la rece. Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca 1 ora sau in functie de cuptor.

Este o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.

Ultima data am facut-o de Craciun si a avut mare succes.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina

53 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care

29 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Sanaploianu , 28 noiembrie 2015

    Voi incerca si eu reteta , e usoara si buna , multumesc !

  • nicoleta lacatus

    nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2015

    albusurile se bat cu zahar sau fara?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

    Multumesc mult...

    • Fara foto

      Oli Olimpia , 02 februarie 2015

      imi place

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2014

      multumesc mult fetelor...

    • Fara foto

      Liliana Constantinescu , 27 aprilie 2014

      ba da, eu sunt, si prajitura este f. buna, am mai facut-o dar am vrut sa imi amintesc reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2014

      Multumesc Georgiana...

    • Fara foto

      Georgiana Zinca , 12 ianuarie 2014

      e foarte buna prajitura......o reteta minunata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Raluca este in fctie de cuptor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Cu multa placere...Multumesc pt aprecieri si pt incredere...

    • Fara foto

      Roxana , 17 noiembrie 2013

      Este delicioasa toti prieteni mei o prefera, si am dat reteta foarte multor persoane multumesc Valentina!

    • Raluca

      Raluca (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2011

      Pare foarte simpla si gustoasa! Am salvat-o si vreau s-o fac, insa vreau sa intreb la ce temperatura se coace?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      ce delicioasa e!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Foarte interesanta prajiturica ta,o salvez,multumesc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Va multumesc mult pentru incredere...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Valentina e super prajitura ta !

    • Fara foto

      Sidy , 22 februarie 2010

      Ce bine arata prajiturica ta....Bravo ! Este una din preferatele noastre si uneori ii fac glazura de ciocolata deasupra.

    • Fara foto

      vera , 21 februarie 2010

      Buna reteta cu siguranta voi proba!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Am salvat si eu reteta si am s-o fac cat de curand.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Am pregatit-o de Craciun mai mult pentru colindatori,iar copilasilor le-a placut foarte mult.Eu asa procedez,pe langa banuti le ofer colindatorilor si cate un pachetel traditional(un covrigel,o prajiturica,un fruct si cateva nuci - eu asa procedez).Pregatesc multe dulciuri si am o fructiera etajata si amestec multe sortimente,iar aceasta prajitura chiar s-a bucurat de un real succes...

    • Fara foto

      vera , 03 august 2009

      Interesanta reteta, cred ca merge in orice moment, fie craciun sau orice alta zi!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Era in mare voga inainte de 1989,dar nu o vad pe masa de craciun dau alta sarbatoare. Am o intrebare personala si raspunsul il stiu deja....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Facx si eureteta asemanatoare. Eu o denumesc Figaro. E foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

145 voturi

Ingrediente

  • un pachet margarina Rama Maestro
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 400-500 g miez de nuca macinat
  • un borcan gem mai acrisor

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

nicoleta lacatus (Chef de cuisine)

albusurile se bat cu zahar sau fara?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajiturica Sweety
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania