autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu gem

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 oua, 200 gr. unt sau margarina, 200 gr. zahar pudra, 250 gr. faina, coaja de lamiie, un virf de cutit de sare, gem

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie, intr-un strat nu prea gros. Se coace in cuptor la foc potrivit 20 minute. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua si se umple cu un gem fin. Deasupra, se pudreaza cu zahar vanilat.
Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina

52 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu gem de mere si biscuiti

Prajitura cu gem de mere si biscuiti

Se zdrobesc biscutii si se asaza pe fundul tavii, se pune gemul de mere peste biscuiti. Se separa

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexandra , 29 august 2009

    Este foarte buna.........Va recoman sa incercati...Pofta Buna:*:*:*:*:**

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    nu este o prajitura spectaculoasa dar e destul de economica si repede de preparat.....

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • coaja de lamiie
  • un virf de cutit de sare
  • gem

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

alexandra

Este foarte buna.........Va recoman sa incercati...Pofta Buna:*:*:*:*:**

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse