Ingrediente
2 oua, 175 g.zahar, 2 linguri cu miere, 3 linguri cu ulei, 1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama, imi place ca nu contine apa), 1 cescutza cu lapte, 250 g.faina, 1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu), putina nuca macinata (facultativ)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Acum facem glazura:
150 g.zahar
13 linguri lapte
2 linguri cacao
1 ciocolata cu lapte de 100g.
1/4 pachet margarina (din acelasi cub Rama)
Laptele amestecat cu zaharul,cacaoa, si ciocolata rupta bucati se pune la fiert, se dau doua-trei clocote. Si imediat se inglobeaza in glazura si margarina.
Prajitura care s-a racit intre timp se taie bucati potrivite in tava si se toarna glazura fierbinte, intai pe toata suprafata prajiturii, apoi printre randuri ca sa se patrunda prin toata prajitura.
Deasupra se presara bombonele sau nuca taiata marunt.
Eu pentru tava mea mare de aragaz a trebuit sa fac portia dubla, asta ca sa va dati seama ce tava sa folositi.
Se lasa pana a doua zi sa patrunda cat mai bine glazura in prajitura, este tare delicioasa, acesta glazura care se imprastie in toata prajitura ii da tot sarmul. Este si foarte satzioasa, o bucatzica si te saturi.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Foarte bună, Giorgiana! Îndrăzneşte şi postează mai multe reţete!
elenita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
sambata am so incerc sper sa iasa la fel de apetisanta ca si a ta
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
i-mi lasa gura apa!!!!!!!!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Daca ma satur dintr-o bucata atunci e de mine prajitura asta. Mananc dulciuri multe si nu ma satur.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Tare bine mai arata...