autor:

giorgiana

» » Prajituri

Prajitura cu glazura de ciocolata

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
2 oua, 175 g.zahar, 2 linguri cu miere, 3 linguri cu ulei, 1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama, imi place ca nu contine apa), 1 cescutza cu lapte, 250 g.faina, 1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu), putina nuca macinata (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei sau topita si racita). Se amesteca, se adauga laptele, nuca (cine doreste), faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se amesteca usor tot aluatul cu albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata(o tava mai mica decat cea de aragaz, tava mea de aragaz fiind destul de mare), se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste. La cuptorul meu a stat 50 min., dar cum depinde de fiecare cuptor.... Prajitura se lasa sa se raceasca.

Acum facem glazura:

150 g.zahar
13 linguri lapte
2 linguri cacao
1 ciocolata cu lapte de 100g.
1/4 pachet margarina (din acelasi cub Rama)

Laptele amestecat cu zaharul,cacaoa, si ciocolata rupta bucati se pune la fiert, se dau doua-trei clocote. Si imediat se inglobeaza in glazura si margarina.
Prajitura care s-a racit intre timp se taie bucati potrivite in tava si se toarna glazura fierbinte, intai pe toata suprafata prajiturii, apoi printre randuri ca sa se patrunda prin toata prajitura.
Deasupra se presara bombonele sau nuca taiata marunt.
Eu pentru tava mea mare de aragaz a trebuit sa fac portia dubla, asta ca sa va dati seama ce tava sa folositi.
Se lasa pana a doua zi sa patrunda cat mai bine glazura in prajitura, este tare delicioasa, acesta glazura care se imprastie in toata prajitura ii da tot sarmul. Este si foarte satzioasa, o bucatzica si te saturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza  cu glazura  de ciocolata

Prajitura cu branza cu glazura de ciocolata

Dam pe robot branza de vaci, smantana si untul. Adaugam galbenusurile frecate cu zaharul, zaharul

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alida Jurj , 29 iunie 2013

    yummy

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    am salvat reteta si o so fac sambata nota 10.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bună, Giorgiana! Îndrăzneşte şi postează mai multe reţete!

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      sambata am so incerc sper sa iasa la fel de apetisanta ca si a ta

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      i-mi lasa gura apa!!!!!!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Daca ma satur dintr-o bucata atunci e de mine prajitura asta. Mananc dulciuri multe si nu ma satur.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Tare bine mai arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 175 g.zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama
  • imi place ca nu contine apa)
  • 1 cescutza cu lapte
  • 250 g.faina
  • 1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu)
  • putina nuca macinata (facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

46 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

20 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE