Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
200g. zahar, 2 linguri miere de albine, 2 oua, 3 linguri ulei + 1/4 pachet margarina Unirea, 1 ceasca lapte, 1 praf de copt, zahar vanilat, esenta de rom, 250g. faina, GLAZURA: 200g. zahar, 13 linguri lapte, 2 linguri cacao, 1/4 pachet margarina Unirea, 100g. ciocolata de menaj (cu lapte sau amaruie)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit faina. Compozitia se toarna in tava unsa cu margarina (eu folosesc Rama) si tapetata cu faina si se introduce la cuptor, foc potrivit. Este coapta cand se desprinde de pe tava sau se poate incerca cu scobitoarea, trebuie sa ramana uscata.
La glazura se fierb toate ingredientele, mai putin margarina care se adauga in glazura dupa ce am dat-o jos de pe foc.
Prajitura se taie in bucati, calda fiind. Cand s-a racit prajitura se toarna glazura calda peste ea, asa incat sa se insiropeze bine, deasupra se presara nuci taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput.
Batem bine de tot albusurile
Dam pe robot branza de vaci, smantana si untul. Adaugam galbenusurile frecate cu zaharul, zaharul
2 voturi
2 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate