Se freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti egale. Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra, se toarna crema obtinuta din galbenusurile frecate cu zaharul, coaja si zeama de lamiie, la care se adauga nucile si albusurile batute spuma. Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se aseaza peste umplutura, in forma de gratii. Se coace in cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii