Prajitura cu gris

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gris

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 3/4 pahar de ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar suc de portocale sau apa
  • 1 + 1/2 pahar de faina
  • 1 + 1/2 pahar de gris
  • 1 pliculet si jumatate praf de copt
  • 1 pliculet si jumatate zahar vanilat
  • 50 g stafide sau merisor uscate
  • 50 g de nuci sfaramate-taiate bucatele
  • Sirop
  • 1 + 1/2 pahar de apa
  • 1 + 1/2 pahar de zahar
  • suc de lamaie

Mod de preparare

In bolul mixerului se pun ouale cu zaharul si se bat tare pana devin o spuma galben deschis adaugam uleiul si putina sare.

In alt bol amestecam impreuna faina cu grisul si praful de copt si zaharul vanilat si adaugam treptat din compozitie in compozitia de oua si treptat si suc de portocala sau apa. Amestecam usor compozitia si adaugam stafidele si nucile.

Incalzim cuptorul la 165 de grade si lasam sa se incalzeasca bine.Turnam compozitia intr-o tava rotunda sau 2 tavi de checuri dupa dorinta. Se coace 45 de minute sau pana se rumeneste usor. Cand este coapta o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin.

Siropul-apa cu zaharul se pune la fiert pana zaharul nu se mai simte si se adauga putina lamaie -se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste prajitura.

Eu am schimbat siropul acesta cu sucul de la o portocala si jumatate de lamaie le-am incalzit putin pe foc mic si dupa aceia am turnat peste prajitura. A iesit minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta