Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.
Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei.
Galbenusele se amesteca bine cu uleiul si sucul de portocale pana compozitia este omogena.
In alt bol se amesteca faina cu praf de copt, gris si cocos pana este un amestec omogen si se adauga in doua trei parti in compozitia de oua sa nu fie cocoloase.
Albusele se bat bine cu zaharul pana este o spuma ridicata si moale si se adauga in compozitie treptat ca albusul sa nu cada.
Se toarna compozitia in tava se niveleste si se coace pana devine aurie 30-40 de minute.
Cat prajitura se coace pregatim siropul-fierband zaharul cu apa pana zaharul se dizolva si incepe sa fiarba siropul. Se lasa putin la racit si cand prajitura iese din cuptor si este calda se toarna siropul deasupra sa cuprinda toata suprafata dupa care o ornam cu fulgi de cocos.
O lasam sa se raceasca bine si o lasam o noapte la frigider si adoua zi o servim. Prajitura usoara si foarte gustoasa.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii