autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu gris si cocus

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Ingrediente
4 oua despartite-albus galbenus, 3/4 pahar ulei, 1 pahar suc de portocale, 1 pahar de gris, 1 pahar de faina, 1 pahar de cocus, 1 plic praf de copt, 3/4 pahar zahar, , Pentru sirop:, 1 pahar apa, 1 pahar zahar, , Pentru ornat 1/2 pahar cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei.

Galbenusele se amesteca bine cu uleiul si sucul de portocale pana compozitia este omogena.

In alt bol se amesteca faina cu praf de copt, gris si cocos pana este un amestec omogen si se adauga in doua trei parti in compozitia de oua sa nu fie cocoloase.

Albusele se bat bine cu zaharul pana este o spuma ridicata si moale si se adauga in compozitie treptat ca albusul sa nu cada.

Se toarna compozitia in tava se niveleste si se coace pana devine aurie 30-40 de minute.

Cat prajitura se coace pregatim siropul-fierband zaharul cu apa pana zaharul se dizolva si incepe sa fiarba siropul. Se lasa putin la racit si cand prajitura iese din cuptor si este calda se toarna siropul deasupra sa cuprinda toata suprafata dupa care o ornam cu fulgi de cocos.

O lasam sa se raceasca bine si o lasam o noapte la frigider si adoua zi o servim. Prajitura usoara si foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si cocus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete in doua straturi

Cornulete in doua straturi

1. Drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina se pune sa creasca, apoi se amesteca cu ouale,

8 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fursecuri chitara

Fursecuri chitara

Pastram ingredientele la temperatura camerei. Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua despartite-albus galbenus
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar suc de portocale
  • 1 pahar de gris
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de cocus
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 pahar zahar
  • Pentru sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • Pentru ornat 1/2 pahar cocos

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Placinta cu branza