Preîncălziţi cuptorul la 180°c.
În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul.
Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou.
Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă detaşabilă, unsă cu unt.
Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri până acoperiţi toată suprafaţa.
Coaceţi 35-50 de minute, depinde de cuptor.
Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.
Se poate face şi cu pere.
2O cană de făină se poate înlocui cu amidon.
În loc de zahăr, puteţi pune 1 linguriţă de stevia(îndulcitor natural,http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia ), pentru diabetici. A nu se confunda cu ştevia, dragavei, măcrişul-calului(Rumex patientia) din care facem mâncare.
E grozav de bună!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii