Preîncălziţi cuptorul la 180°c.
În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul.
Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou.
Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă detaşabilă, unsă cu unt.
Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri până acoperiţi toată suprafaţa.
Coaceţi 35-50 de minute, depinde de cuptor.
Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.
Se poate face şi cu pere.
2O cană de făină se poate înlocui cu amidon.
În loc de zahăr, puteţi pune 1 linguriţă de stevia(îndulcitor natural,http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia ), pentru diabetici. A nu se confunda cu ştevia, dragavei, măcrişul-calului(Rumex patientia) din care facem mâncare.
E grozav de bună!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii