Preîncălziţi cuptorul la 180°c.
În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul.
Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou.
Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă detaşabilă, unsă cu unt.
Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri până acoperiţi toată suprafaţa.
Coaceţi 35-50 de minute, depinde de cuptor.
Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.
Se poate face şi cu pere.
2O cană de făină se poate înlocui cu amidon.
În loc de zahăr, puteţi pune 1 linguriţă de stevia(îndulcitor natural,http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia ), pentru diabetici. A nu se confunda cu ştevia, dragavei, măcrişul-calului(Rumex patientia) din care facem mâncare.
E grozav de bună!
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii