autor:

Alina

» » Prajituri

Prajitura cu jeleu de citrice

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2015

Ingrediente
Jeleu de citrice:, , 250 ml suc proaspat de citrice (sucul de la: 3 portocale, 2 mandarine si 1/2 lamaie), 50 g zahar, 4 g gelatina, 20 ml apa rece, , Blat:, , 5 oua foarte mari(XL), 150 g zahar, 135 g faina, 25 g cacao, 50 g Rama mit Butter topit/ulei/unt, coaja de la o portocala, , Crema:, , 400 g smantana lichida, 50 g iaurt natural, 10 g gelatina granule, 50 ml apa rece, , Pt insiropat:, , 30 ml sirop de citrice, 70 ml apa plata, , Glazura de ciocolata:, , 100 g ciocolata amaruie, 100 g smantana lichida, 1 lgt rama mit butter/unt/ulei de palmier

Dificultate: Medie Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Jeleu de citrice

1. Hidrateaza gelatina 10m minute in apa.

2. Pune sucul proaspat stors si strecurat intr-un vas impreuna cu zaharul, amesteca si incalzeste-l usor. Adauga gelatina hidratata si amesteca pana se topeste.

3. Unge o forma de gheata cu putin ulei, apoi toarna sucul in forma si introdu in congelator 2-3 ore (pana cand ingheata).

4. Le scoti de la congelator cu 5-10 minute inainte de a le folosi si te ajuti de o lingurita ca sa le scoti din forma.



Blat

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.

4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga margarina topita si inglobeaz-o usor cu mixerul.

5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in doua pe orizontala.



Crema:

ATENTIE!!! Prepari crema in momentul in care asamblezi prajitura.

1. Hidratezi gelatina in apa timp de 10 min si dizolvi pe baie de aburi.

2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata, adaugi iaurtul si gelatina hidratata si mixezi bine.



Glazura de ciocolata:

Rupi ciocolata in bucati si o pui impreuna cu 80 g smantana lichida pe foc potrivit. Amesteci continuu pana cand se dizolva ciocolata. Opresti focul si adaugi restul de smantana lichida apoi amesteci energic. Adaugi rama mit butter/uleiul de palmier si amesteci bine.



Asamblare:

1. Tapeteaza tava in care ai copt blatul cu folie alimentara, pui prima felie de blat, o insiropezi pui 4-5 linguri de crema, asezi jeleul de citrice apoi torni restul de crema deasupra si nivelezi cu o spatula. Pui cealalta felie de blat si o insiropezi apoi introduci tava in frigider pentru 3-4 ore sau in congelator macar o ora.

2. Scoti prajitura de la frigider, o scoti din tava, o portionezi si pui deasupra glazura.

S-aveti pofta!

Nota: ar fi bine daca ati pregati crema in doua transe fiindca daca nu va miscati destul de repede exista riscul sa se intareasca inainte de a o aseza pe blat....va spun din experienta. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de citrice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

Migdalele macinate se amesteca cu zaharul si cu cele patru oua batute cu mixerul spuma, apoi se adauga

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prăjitura Boema

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

19 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • Jeleu de citrice:
  • 250 ml suc proaspat de citrice (sucul de la: 3 portocale
  • 2 mandarine si 1/2 lamaie)
  • 50 g zahar
  • 4 g gelatina
  • 20 ml apa rece
  • Blat:
  • 5 oua foarte mari(XL)
  • 150 g zahar
  • 135 g faina
  • 25 g cacao
  • 50 g Rama mit Butter topit/ulei/unt
  • coaja de la o portocala
  • Crema:
  • 400 g smantana lichida
  • 50 g iaurt natural
  • 10 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Pt insiropat:
  • 30 ml sirop de citrice
  • 70 ml apa plata
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lgt rama mit butter/unt/ulei de palmier

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)