autor:

Yannuka

» » Prajituri

Prajitura cu jeleu

Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Ingrediente
(pentru o tava de 35 cm) :, -500 grame biscuiti (Petit Beurre), -o cana zahar, -3 linguri cacao, -o cana apa, -un plic budinca de vanilie, -doua plicuri Tort Gelee de la Dr.Oetker (rosu), -un plic zahar vanilat, -doua banane, -stafide

Dificultate: Medie Timp: 35 min

36 voturi

Mod de preparare

Se prepara un sirop amestecand o cana de apa cu una de zahar si 3 linguri de cacao.Se fierbe pana cand devine consistent apoi se lasa la racit.Intr-o tava inalta se aseaza un strat de biscuiti(ca la piesele de lego),iar cu o lingura se toarna sirop deasupra.Apoi se va adauga un nou strat de biscuiti si bineinteles sirop.Se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se toarna fierbinte in tava,astfel incat biscuitii sa fie in intregime acoperiti.Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se taie cele doua banane in rondele de aproximativ 3 mm si se aseaza in tava la distante egale.In spatiile goale se pot pune stafide.Se prepara jeleul dupa intructiunile aflate pe plic si se toarna cu grija in tava astfel incat fructele sa nu se deplaseze de la locul lor si sa fie in totalitate acoperite.Se lasa la rece pentru a se intari.
Se taie cand este rece si se serveste cu lingurita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu jeleu de portocale

Prajitura cu jeleu de portocale

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se

7 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Familia mea a fost incantata de aceasta prajiturica...S-a terminat imediat...Iti multumesc si in numele lor...

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Rapid si bun !

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Simplu si bun!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Foarte simpla si buna aceasta prajiturica.O faceam si eu mai demult doar ca nu puneam jeleul si fructele si aste ii dau un farmec aparte.Eu o faceam in mai multe straturi si intercalam budinci de diferite gusturi(cacao, capsuni, vanilie) Foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Draga mea iti multumesc pentru reteta .A iesit super buna prajiturica...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Arata foarte bine, o sa salvez reteta si o s-o fac cu siguranta!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Am cazut! Arata ffff bine, cred ca asta este denumirea prajiturii (chiar daca contine jeleu, nici nu am vazut retetarul, parca aici am ramas cu comentariul). Este buna? Esti profesionist/a! Bravo!

    • Criss_love

      Criss_love (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      M-ati facut curioasa fetelor. Oare in loc de budinca, nu ar merge si cu branza dulce? Da, ma gandesc cs budinca cand se raceste, are o consistenta mai tarisoara fata de branza dulce. Hm, nu prea ma incanta budinca la plic.

    • Fara foto

      miki , 04 ianuarie 2009

      E delicioasa, sunt mandra k am gustat chiar fc de tine >:D<

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

36 voturi

Ingrediente

  • (pentru o tava de 35 cm) :
  • -500 grame biscuiti (Petit Beurre)
  • -o cana zahar
  • -3 linguri cacao
  • -o cana apa
  • -un plic budinca de vanilie
  • -doua plicuri Tort Gelee de la Dr.Oetker (rosu)
  • -un plic zahar vanilat
  • -doua banane
  • -stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Yannuka
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Cornulete de post

Cornulete de post

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati

64 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

Se fierb cartofii in coaja,in apa cu sare.Se scurg de apa si se decojesc,apoi se taie felii groase.Se

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Budinci

constanta proca (Chef de cuisine)

Rapid si bun !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Fursecuri cu scortisoara