autor:

» » Prajituri

Prajitura cu lamaie

Autor: Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, •300 gr faina, •80 gr unt, •4 linguri de zahar, •4 linguri de lapte, •1 ou, •1 lingurita ammoniac, •1 pliculet zahar vanilat, Pentru umplutura:, •300 gr zahar, •200 gr unt, •200 gr branza de vaca (bine scursa), •zeama de la 2 lamai, Pentru glazura:, •150 gr zahar, •50 ml apa, •1 lingurita coaja rasa de lamaie, •2 linguri zeama de lamaie, Pentru decor:, •300 gr frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Freci untul cu zaharul pana devine spumos, adaugi pe rand laptele, oul, faina, amoniacul, zaharul vanilat, sarea si framanti pana ce e formeaza un aluat uniform de consistenta potrivita. Asezi aluatul in tava unsa si presareata cu faina si dai tava la cuptorul bine incins, pentru 25 de minute la foc potrivit.
2. Intre timp, prepari crema frecand zaharul cu untul si amestecand apoi cu branza. Adauga zeama de lamaie si lasi la rece pana se coace aluatul.
3. Pentru glazura, fierbe apa cu zaharul pana devine sirop. Iei vasul de pe foc, adaugi coaja rasa si zeama de lamaie si lasi sa se raceasca.
4. Peste blat asezi compozitia de branza, torni glazura de lamaie si lasi la rece sa se intareasca.
Servesti prajitura garnisita cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • •300 gr faina
  • •80 gr unt
  • •4 linguri de zahar
  • •4 linguri de lapte
  • •1 ou
  • •1 lingurita ammoniac
  • •1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • •300 gr zahar
  • •200 gr unt
  • •200 gr branza de vaca (bine scursa)
  • •zeama de la 2 lamai
  • Pentru glazura:
  • •150 gr zahar
  • •50 ml apa
  • •1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • •2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • •300 gr frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Corina
Chiftele de pui si curcan

Chiftele de pui si curcan

Pentru ca eram in criza mare de timp am pus toate ingredientele la robot, la tocat, pana a iesit

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu rabarbura