autor:

Bonnye_Katherine

» » Prajituri

Prajitura cu lamaie si visine

Autor: Bonnye_Katherine (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bonnye_Katherine (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 varf cutit turmeric (pt culoare), esenta de vanilie, coaja de lamaie., , Crema:, 250 ml lapte, 100gr zahar (puneti dupa gust), 1 1/2 lingura faina, zeama de lamaie(dupa gust), coaja de lamaie, 100 gr unt, 2 lingurite gelatina, Jeleu de visine:, 200 ml suc de visine(facut in casa puteti inlocui cu zeama de compot), zahar dupa gust, 3 lingurite gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:



Separati ouale, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti pana se formeaza o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta, coaja de lamaie si turmericul. Se amesteca apoi toate, inclusiv faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus pentru a pastra compozitia pufoasa. Se pune in forma unsa cu ulei si se coace la foc mic pana trece proba scobitorii.



Crema



Se amesteca laptele cu faina si zaharul, se pune la foc mic pana se ingroasa (trebuie sa fie ca o smantana groasa), apoi se ia de pe foc si se adauga untul cubulete, zeama si coaja de lamaie si gelatina inmuiata in prealabil in putina apa rece. Se amesteca bine pana se topeste gelatina si se da la rece.



Jeleu:



Se incalzeste putin sucul de visine si se adauga gelatina inmuiata. Se lasa sa se racoreasca, iar dupa ce ansamblati prajitura*.Se toarna usor deasupra prajiturii, niveland cu o spatula. Apoi se da la frigider cateva ore, pana se intareste.



* pentru ansamblarea prajiturii taiati blatul in 2 straturi, puneti crema racita niveland foarte bine (pastrati daca doriti cateva linguri pentru partea de deasupra a prajiturii), puneti celalalt strat de blat, crema ramasa si jeleul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille feuille cu caramel

Mille feuille cu caramel

Foietajul dezghetat l-am taiat in forme si l-am copt ca la mille feuille cu crema de lamaie, adica

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Ciresica

Rulada Ciresica

Separam galbenusul de albus. etapa 1 Albusul il batem spuma cu 50 g zahar si un plic zahar vanilat.

11 voturi    5 comentarii
20 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 varf cutit turmeric (pt culoare)
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie.
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 100gr zahar (puneti dupa gust)
  • 1 1/2 lingura faina
  • zeama de lamaie(dupa gust)
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite gelatina
  • Jeleu de visine:
  • 200 ml suc de visine(facut in casa puteti inlocui cu zeama de compot)
  • zahar dupa gust
  • 3 lingurite gelatina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Primola