Ingrediente
Blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 varf cutit turmeric (pt culoare), esenta de vanilie, coaja de lamaie., , Crema:, 250 ml lapte, 100gr zahar (puneti dupa gust), 1 1/2 lingura faina, zeama de lamaie(dupa gust), coaja de lamaie, 100 gr unt, 2 lingurite gelatina, Jeleu de visine:, 200 ml suc de visine(facut in casa puteti inlocui cu zeama de compot), zahar dupa gust, 3 lingurite gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Separati ouale, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti pana se formeaza o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta, coaja de lamaie si turmericul. Se amesteca apoi toate, inclusiv faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus pentru a pastra compozitia pufoasa. Se pune in forma unsa cu ulei si se coace la foc mic pana trece proba scobitorii.
Crema
Se amesteca laptele cu faina si zaharul, se pune la foc mic pana se ingroasa (trebuie sa fie ca o smantana groasa), apoi se ia de pe foc si se adauga untul cubulete, zeama si coaja de lamaie si gelatina inmuiata in prealabil in putina apa rece. Se amesteca bine pana se topeste gelatina si se da la rece.
Jeleu:
Se incalzeste putin sucul de visine si se adauga gelatina inmuiata. Se lasa sa se racoreasca, iar dupa ce ansamblati prajitura*.Se toarna usor deasupra prajiturii, niveland cu o spatula. Apoi se da la frigider cateva ore, pana se intareste.
* pentru ansamblarea prajiturii taiati blatul in 2 straturi, puneti crema racita niveland foarte bine (pastrati daca doriti cateva linguri pentru partea de deasupra a prajiturii), puneti celalalt strat de blat, crema ramasa si jeleul.