Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua si puneti zeama deoparte. Separati albusurile de galbenusuri. Puneti zaharul intr-un castron, adaugati untul - pe rand - si amestecati-l pana devine spumos.
Adaugati galbenusurile, faina, si pe urma laptele, putin cate putin, amestecand intruna (cu o lingura de lemn). Bateti albusurile spuma si incorporati in ea coaja rasa si zeama de lamaie.
Adaugati o lingura de spuma de albus in aluat, ca sa fie mai suplu, dupa care incorporati-o pe toata, dar foarte repede, pentru ca aluatul sa fie spumos.
Turnati aluatul in 6 boluri mai mici, puneti bolurile intr-un vas mare cu apa, dati-le la cuptor si lasati prajitura sa se inchege, 20 de minute, la bain-marie. Serviti-o direct, in boluri.

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...
Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii