autor:

lacramioara vlad

» » Prajituri

prajitura cu lamiie

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
FOILE : 500 g faina, 2 oua, 100 g zahar,5 linguri ulei, 5 linguri apa, 1 lingura margarina, coaja de lamie dupa preferinta, 1 praf de copt sau un cub de drojdie, , CREMA: 350 g zahar, 1 pachet de margarina, zeama de la 2 lamii mari, 1 kg lapte, 3-4 linguri de faina, , nota: prajitura se poate realiza si cu crema de cacao \ ciocolata si nuci \ alune

Dificultate: Medie Timp: 2h

38 voturi

Mod de preparare

FOILE : Faina cu zaharul si ouale se amesteca adaugindu-se apoi praful de copt stins in apa sau drojdia de bere,uleiul, apa, margarina, coaja de lamiie si se va obtine o coca potrivita care se lasa la rece timp de 1/2 h. Dupa acest interval se intind mai multe foi care se coc pe spatele tavii la foc potrivit avind grija sa nu se arda (foile obtinute sunt rigide). Dupa coacere se stivuiesc lasindu-se sa se raceasca pina se face crema.
CREMA : Intr-o cratita se pune la foc mic margarina,zaharul si laptele, dupa ce sa topit margarina se adauga zeama de lamie si se presara faina amestecind mereu pina la ingrosare (consistenta trebuie sa fie smintinoasa).Crema obtinuta se lasa sa se raceasca 1-2 minute . Se introduce crema in foi astfel: o prima cantitate de crema se toarna si se intinde peste una dintre foi, se adauga peste acestea o noua foaie peste care se toarna o noua cantitate de crema pina la epuizare. Prajitura se ambaleaza intr-un plastic si se introduce in congelator peste noapte.Se scoate a -II-a zi din congelator si se feliaza cit este inghetata.Prin dezghetare se va obtine o prajitura delicioasa si frageda
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu lamiie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat), pana ce se obtine o spuma

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Nastureii lui Mos Craciun

Nastureii lui Mos Craciun

Amestecam intr-un bol curat faina cu zaharul cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul pudra. Peste

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

38 voturi

Ingrediente

  • FOILE : 500 g faina
  • 2 oua
  • 100 g zahar,5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura margarina
  • coaja de lamie dupa preferinta
  • 1 praf de copt sau un cub de drojdie
  • CREMA: 350 g zahar
  • 1 pachet de margarina
  • zeama de la 2 lamii mari
  • 1 kg lapte
  • 3-4 linguri de faina
  • nota: prajitura se poate realiza si cu crema de cacao \ ciocolata si nuci \ alune

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea