FOILE : Faina cu zaharul si ouale se amesteca adaugindu-se apoi praful de copt stins in apa sau drojdia de bere,uleiul, apa, margarina, coaja de lamiie si se va obtine o coca potrivita care se lasa la rece timp de 1/2 h. Dupa acest interval se intind mai multe foi care se coc pe spatele tavii la foc potrivit avind grija sa nu se arda (foile obtinute sunt rigide). Dupa coacere se stivuiesc lasindu-se sa se raceasca pina se face crema.
CREMA : Intr-o cratita se pune la foc mic margarina,zaharul si laptele, dupa ce sa topit margarina se adauga zeama de lamie si se presara faina amestecind mereu pina la ingrosare (consistenta trebuie sa fie smintinoasa).Crema obtinuta se lasa sa se raceasca 1-2 minute . Se introduce crema in foi astfel: o prima cantitate de crema se toarna si se intinde peste una dintre foi, se adauga peste acestea o noua foaie peste care se toarna o noua cantitate de crema pina la epuizare. Prajitura se ambaleaza intr-un plastic si se introduce in congelator peste noapte.Se scoate a -II-a zi din congelator si se feliaza cit este inghetata.Prin dezghetare se va obtine o prajitura delicioasa si frageda

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii