autor:

Dedicut

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu lapte

Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente:, - un pachet foi de pandispan, , Crema de lapte:, - 1 litru lapte, - 100 g. amidon sau faina, - 4 linguri zahar, - 100 g. ciocolata alba, - 250 g. unt sau margarina la temp. camerei, - 150 g. zahar pudra, , Glazura:, - 200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati, - 5 linguri cu lapte, - 3 linguri cu zahar, - 150 g. unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare crema de lapte:

Amestecam cele 4 linguri zahar cu amidonul. Faina se cerne de doua ori si se folosesc doar 80 de grame in loc de 100.

Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase :P

Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.



Preparare glazura:

Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.



Asamblare: 1 foaie blat, 1 strat crema,1 foaie blat, 1 strat crema..... deasupra glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA CU LAPTE BATUT

PRAJITURA CU LAPTE BATUT

Se unge o tava mare cu ulei. Se unge fiecare foaie cu ulei si se aseaza in tava (jumatate de pachet). Se

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura Cu Lapte Condensat

Prajitura Cu Lapte Condensat

Intr-un bol incapator mixati la viteza mica laptele condensat, ouale, untul la temperatura camerei,

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    antoemma (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2014

    Perfecta pentru sarbatorile de iarna. Foarte frumos decorul!

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - un pachet foi de pandispan
  • Crema de lapte:
  • - 1 litru lapte
  • - 100 g. amidon sau faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 100 g. ciocolata alba
  • - 250 g. unt sau margarina la temp. camerei
  • - 150 g. zahar pudra
  • Glazura:
  • - 200 g. ciocolata cu lapte
  • rupta bucati
  • - 5 linguri cu lapte
  • - 3 linguri cu zahar
  • - 150 g. unt

Raporteaza reteta

Retete
de Dedicut
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Preparare blat: Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se

2 voturi    2 comentarii
3h
Torturi
Turta dulce

Turta dulce

Se topesc mierea si untul cubulete in cuptorul cu microunde. Dupa un minut se amesteca in compozitie

5 voturi    2 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Cake pops cu mascarpone

Cake pops cu mascarpone

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu mascarpone, iar din pasta rezultata se formeaza bilute de

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

antoemma (Chef de cuisine)

Perfecta pentru sarbatorile de iarna. Foarte frumos decorul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pasca fara aluat