Prajitura cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • . 8 albusuri
  • . 200 g zahar(5—6lg),
  • . 100 g mac,
  • . 50 g nuca de cocos
  • . 4 linguri faina
  • Pentru crema:
  • . 8 galbenusuri
  • . 4 lg faina,
  • . 1 l lapte,
  • . 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • . 1 pachet margarina
  • .400 g zahar ( 10 lg),
  • . 1 fiola vanilie ( sau 4 pliculete de zahar vanilat)
  • Glazura:
  • . 12 linguri zahar
  • . 6 linguri cacao
  • . 6 linguri apa,
  • . 2 lingurite margarina
  • Alte ingrediente:
  • Aproximativ 3 pachete de biscuiti de vanilie Picnic ( ai grija sa fie Picnic!!!)

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat , macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la cuptor la foc mic pana se coace(30 - 40 min.).

Atentie: trebuie folosita o tava inalta deoarece la blat se mai adauga crema, un strat de biscuiti si glazura.

Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul si putina sare. Se adauga laptele, faina si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina si vanilia in crema calduta.

Crema se intinde in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.

Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina. Glazura se intinde fierbinte peste biscuiti.

Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi taiata si servita celor dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor