Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat , macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la cuptor la foc mic pana se coace(30 - 40 min.).
Atentie: trebuie folosita o tava inalta deoarece la blat se mai adauga crema, un strat de biscuiti si glazura.
Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul si putina sare. Se adauga laptele, faina si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina si vanilia in crema calduta.
Crema se intinde in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.
Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina. Glazura se intinde fierbinte peste biscuiti.
Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi taiata si servita celor dragi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii