Prajitura cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • . 8 albusuri
  • . 200 g zahar(5—6lg),
  • . 100 g mac,
  • . 50 g nuca de cocos
  • . 4 linguri faina
  • Pentru crema:
  • . 8 galbenusuri
  • . 4 lg faina,
  • . 1 l lapte,
  • . 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • . 1 pachet margarina
  • .400 g zahar ( 10 lg),
  • . 1 fiola vanilie ( sau 4 pliculete de zahar vanilat)
  • Glazura:
  • . 12 linguri zahar
  • . 6 linguri cacao
  • . 6 linguri apa,
  • . 2 lingurite margarina
  • Alte ingrediente:
  • Aproximativ 3 pachete de biscuiti de vanilie Picnic ( ai grija sa fie Picnic!!!)

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat , macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la cuptor la foc mic pana se coace(30 - 40 min.).

Atentie: trebuie folosita o tava inalta deoarece la blat se mai adauga crema, un strat de biscuiti si glazura.

Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul si putina sare. Se adauga laptele, faina si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina si vanilia in crema calduta.

Crema se intinde in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.

Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina. Glazura se intinde fierbinte peste biscuiti.

Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi taiata si servita celor dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Reteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.

Ciorba de peste
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise