Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat , macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la cuptor la foc mic pana se coace(30 - 40 min.).
Atentie: trebuie folosita o tava inalta deoarece la blat se mai adauga crema, un strat de biscuiti si glazura.
Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul si putina sare. Se adauga laptele, faina si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina si vanilia in crema calduta.
Crema se intinde in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.
Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina. Glazura se intinde fierbinte peste biscuiti.
Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi taiata si servita celor dragi.
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii