Blat:
Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza toate. Punem blatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor si se lasa la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana cand se intareste.Cand este gata se pune crema la racit.
Untul il frecam spuma si adaugam pe rand cate o lingura din crema.
Sirop:
Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa rece. Se lasa la racit si amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul, apoi adaugam cateva picaturi esente de rom.
Asamblam prajitura astfel: prima data blatul, peste blat punem jumate din crema, apoi un strat de biscuiti pe care ii inmuiem in siropul de zahar, apoi cealalta jumatate de crema si la sfarsit punem nuca de cocos.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii