Prajitura cu mac

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 1 cana pulpa de migdale (ramasa de la prepararea laptelui)
  • 1 cana caise uscate (lasate peste noapte la hidratat)
  • 1/2 cana fulgi de cocos
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la jumatate de portocala
  • 1 Lg ulei cocos topit
  • 10 ml extract de vanilie
  • 1 lg coaja de portocala (optional)
  • Ingrediente crema:
  • 150 gr mac (macinat in rasnita)
  • 5 ml extract vanilie
  • 2-3 Lg miere (sau dupa gust)

Mod de preparare

Prajitura cu mac

Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.

Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.

Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.

Ingrediente blat:

1 cana pulpa de migdale (ramasa de la prepararea laptelui)

1 cana caise uscate (lasate peste noapte la hidratat)

1/2 cana fulgi de cocos

zeama de la o lamaie

zeama de la jumatate de portocala

1 Lg ulei cocos topit

10 ml extract de vanilie

1 lg coaja de portocala (optional)

Preparare:

Pulpa de migdale sa fie bine stoarsa, uscata.

Se pun in robotul cu lama S pulpa de migdale, caisele (pe care le puteti marunti cu cutitul inainte) si fulgii de cocos. Procesam pana se maruntesc caisele si toate cele 3 ingredientele sunt bine omogenizate.

Adaugam apoi si restul ingredientelor si macinam pentru a se amesteca bine.

Chiar daca compozitia obtinuta este mai moale, ea se modeleaza foarte usor si frumos.

Ingrediente crema:

150 gr mac (macinat in rasnita)

5 ml extract vanilie

2-3 Lg miere (sau dupa gust)

Preparare:

Pentru crema amestecam intr-un bol macul macinat impreuna cu mierea si vanilia. Va recomand sa adaugati initial 2 linguri de miere, apoi sa degustati si sa completati daca este necesar.

Am folosit un inel culinar, in care am pus un prim strat de blat, am adaugat un strat de crema si inca unul de blat.

Puteti pune la frigider aprox. o ora pentru a se mai intari.

Eu nu am avut rabdare (abia am reusit sa fac cateva poze) si am scos imediat din forma. Trebuie sa apasati usor cu mana pe prajitura si ridicati incet inelul. Va iesi perfecta.

Cred ca ar merge foarte bine cu un topping facut din caise.Daca incercati, dati de veste.

Din cantitatile acestea au iesit 6 minunate prajituri.

Cu drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Salata greceasca

Salata greceasca

Reteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...

Salata greceasca
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise