Prajitura cu mac

In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 200 gr zahăr
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 165 gr griș
  • 130 gr mac
  • 130 gr făina
  • 1 praf de copt.
  • Pentru sirop:
  • 300 gr zahăr
  • 3 linguri zeama de lămâie
  • 500 ml apa
  • Decor:
  • frișcă.

Mod de preparare

Siropul:

In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.

Intr-o cratita turnati 500 ml de apa si adaugati 300 g de zahar, amestecati bine si puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, turnati zeama de lamaie, amestecati si inchideti focul.

Lasati la o parte pana pregatim si coacem prajitura.

Prăjitura:

Intr-un bol puneti ouale si inca 200 g de zahar. Amestecati bine cu un tel sau cu mixerul. Treptat adaugati si incorporati uleiul, amestecati in acest timp cu telul sau mixerul.

Adaugati si laptele, amestecati.

In continuare puneti grisul, macul, faina, praful de copt si esenta de vanilie.

Amestecati bine cu un tel sau mixer, trebuie sa fie un aluat fara cocoloase si un pic mai lichid, nu chiar ca cel de chec.

Ungeti cu putin ulei o tava adanca de cuptor - a mea este una de sticla, de 35 x 32 cm, de la Ikea.

Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, in functie de cuptor.

Cat este fierbinte turnati peste ea siropul.

Nu va speriati, prajitura va fi perfect de umeda si frageda, absoarbe perfect si bine tot siropul.

Lasati prajitura asa sa se raceasca bine 2-3 ore minim.

Batem Frisca:

Cand prajitura este bine racita, ne apucam sa batem frisca.

Bateti bine frisca la viteza mare pana se intareste si se ingroasa.

O treceti peste prajitura.

Nivelati bine cu o lingura.

Acoperiti tava cu o folie alimentara si puneti la frigider pentru 2-3 ore.

Asa frisca se mai intareste si se fixeaza, in plus prajitura va fi mai racoritoare si mai gustoasa.

O portionati si savurati cu mare placere - este delicioasa, frageda, moale, gustoasa, perfecta!

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor