In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.
Siropul:
In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.
Intr-o cratita turnati 500 ml de apa si adaugati 300 g de zahar, amestecati bine si puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, turnati zeama de lamaie, amestecati si inchideti focul.
Lasati la o parte pana pregatim si coacem prajitura.
Prăjitura:
Intr-un bol puneti ouale si inca 200 g de zahar. Amestecati bine cu un tel sau cu mixerul. Treptat adaugati si incorporati uleiul, amestecati in acest timp cu telul sau mixerul.
Adaugati si laptele, amestecati.
In continuare puneti grisul, macul, faina, praful de copt si esenta de vanilie.
Amestecati bine cu un tel sau mixer, trebuie sa fie un aluat fara cocoloase si un pic mai lichid, nu chiar ca cel de chec.
Ungeti cu putin ulei o tava adanca de cuptor - a mea este una de sticla, de 35 x 32 cm, de la Ikea.
Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, in functie de cuptor.
Cat este fierbinte turnati peste ea siropul.
Nu va speriati, prajitura va fi perfect de umeda si frageda, absoarbe perfect si bine tot siropul.
Lasati prajitura asa sa se raceasca bine 2-3 ore minim.
Batem Frisca:
Cand prajitura este bine racita, ne apucam sa batem frisca.
Bateti bine frisca la viteza mare pana se intareste si se ingroasa.
O treceti peste prajitura.
Nivelati bine cu o lingura.
Acoperiti tava cu o folie alimentara si puneti la frigider pentru 2-3 ore.
Asa frisca se mai intareste si se fixeaza, in plus prajitura va fi mai racoritoare si mai gustoasa.
O portionati si savurati cu mare placere - este delicioasa, frageda, moale, gustoasa, perfecta!
Pofta Buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii