Preparare blat:
Se bat albusurile foarte bine,se adauga in ploaie nuca de cocos, apoi tot in ploaie macul si la fel faina; toate acestea se incorporeaza cu grija, mestecand cu lingura in timp ce albusurile le poti bate cu mixerul.
Acest blat se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Odata copt, il lasi sa se raceasca peste care torni crema fierbite( de aceea de crema te apuci cand blatul este gata copt).
Preparare crema:
Amesteci galbenusurile cu zahar, faina, budinca si torni cate putin lapte pentru a nu face cocoloase. Eu le frec pe toate tot cu mixerul si torn cate putin lapte pana ce se omogenizeaza, apoi il pun tot(laptele) si pun cratita pe foc mestecand tot timpul pana se face ca o ciulama groasa, se da jos de pe foc, se pune margarina (pachet) si se mesteca pana ce se topeste, apoi repede se pune peste blatul rece. Tot repede se aseaza biscuiti cu cacao unul langa altul, iar peste biscuiti se pune glazura.
Preparare Glazura:
Toate ingrediente necesare glazurii amestecate se pun pe foc amestecand pana se ingroasa, se da jos, se pune un sfert de pachet de margarina pentru a-i da luciu si se toarna peste biscuiti. Margarina poti s-o pui cu tote ingredientele de la inceput pentru a castiga timp, nu se intampla nimic.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii