Prajitura cu mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • - 8 albusuri batute spuma
  • - 200 grame zahar
  • - 100 grame nuca cocos
  • - 100 grame mac( poate fi si mai putin-atarna greu)
  • - 4 linguri faina
  • Crema:
  • - 8 galbenusuri
  • - 4 linguri faina
  • - 1 plic budinca vanilie
  • - 1 litru lapte
  • - 150 grame zahar
  • Glazura:
  • - 5 linguri zahar
  • - 5 linguri cacao
  • - 1 cana lapte
  • - 2 linguri faina

Mod de preparare

Preparare blat:

Se bat albusurile foarte bine,se adauga in ploaie nuca de cocos, apoi tot in ploaie macul si la fel faina; toate acestea se incorporeaza cu grija, mestecand cu lingura in timp ce albusurile le poti bate cu mixerul.

Acest blat se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Odata copt, il lasi sa se raceasca peste care torni crema fierbite( de aceea de crema te apuci cand blatul este gata copt).

Preparare crema:

Amesteci galbenusurile cu zahar, faina, budinca si torni cate putin lapte pentru a nu face cocoloase. Eu le frec pe toate tot cu mixerul si torn cate putin lapte pana ce se omogenizeaza, apoi il pun tot(laptele) si pun cratita pe foc mestecand tot timpul pana se face ca o ciulama groasa, se da jos de pe foc, se pune margarina (pachet) si se mesteca pana ce se topeste, apoi repede se pune peste blatul rece. Tot repede se aseaza biscuiti cu cacao unul langa altul, iar peste biscuiti se pune glazura.

Preparare Glazura:

Toate ingrediente necesare glazurii amestecate se pun pe foc amestecand pana se ingroasa, se da jos, se pune un sfert de pachet de margarina pentru a-i da luciu si se toarna peste biscuiti. Margarina poti s-o pui cu tote ingredientele de la inceput pentru a castiga timp, nu se intampla nimic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise