Prajitura cu mac.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr unt.
  • 200 gr zahar.
  • 100 gr faina.
  • 200 gr mac.
  • 6 oua.
  • 1 pachetel zahar vanilinat.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 150 gr stafide.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • P entru glazura:
  • 100 gr unt topit.
  • zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr.Otker.

Mod de preparare

Se freaca untul cu 100 gr zahar,zaharul vanilinat,coaja de la o lamaie rasa, pana ce devine cremos.Se adauga galbenusurile pe rand si romul.apoi faina, care in prealabil a fost amestecata cu semintele de mac.La sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu restul de 100 gr zahar si stafidele si se mesteca incet de jos in sus cu o spatula de lemn.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul bine incins pentru 45 de minute.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava la cuptor.Apoi o scoatem si punem glazura pe deasupra facuta din 100 gr unt si zahar pudra cu aroma de vanilie.Peste prajitura se cerne zahar pudra. Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise