Se freaca untul cu 100 gr zahar,zaharul vanilinat,coaja de la o lamaie rasa, pana ce devine cremos.Se adauga galbenusurile pe rand si romul.apoi faina, care in prealabil a fost amestecata cu semintele de mac.La sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu restul de 100 gr zahar si stafidele si se mesteca incet de jos in sus cu o spatula de lemn.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul bine incins pentru 45 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava la cuptor.Apoi o scoatem si punem glazura pe deasupra facuta din 100 gr unt si zahar pudra cu aroma de vanilie.Peste prajitura se cerne zahar pudra. Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii