Untul se freaca bine cu zaharul;se adauga galbenusurile,iaurtul,sarea,aromele;se amesteca ,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt).Se amesteca,pina se incorporeaza faina,fara sa se framinte.Aluatul se imparte in 2 bucati si se pune in frigider 30 minute.
Dupa cca 30 minute,se pune o bucata de aluat in tava(cam 24/38;eu folosesc tava rotunda cu diametrul de 38 cm) neunsa si se intinde cu mina.Cind e intins,se pune gemul,apoi crema,facuta asa:albusurile se bat spuma;se pune apoi zaharul tos si cca 1 lingura zeama de lamiie(sau15 ml rom);se bate in continuare,pina ce spuma se intareste, iar si zaharu se topeste.Dupa aceea,se pun galbenusurile,aromele si se bat putin,doar sa se amestece totul.Se adauga,apoi macul,se amesteca usor.
Se desarta peste gem;se niveleaza.Se acopera cu cealalta foaie,care a fost intinsa(cu sucitorul),in prealabil,dupa dimensiunea tavii.Se da la cuptor(incins dinainte)la 180 grade,cca 45 minute.Nu se deschide cuptorul 20 minute,ca sa creasca.
Se taie in bucati patrate,cind e rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii