autor:

husni

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU MAC

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
Aluat:, -400 g faina, -150 g unt(margarina), -150 ml iaurt, -50 g zahar pudra, -2 galbenusuri, -un virf de cutit sare, -coaja de lamiie, -1 lingurita praf de copt, -putina esenta de vanilie, , Crema:, -5 albusuri, -150 g zahar tos, -200 g mac macinat, -esenta de vanilie, -coaja de lamiie, -3 galbenusuri, -300-400 g gem acrisor(eu folosesc de caise)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul;se adauga galbenusurile,iaurtul,sarea,aromele;se amesteca ,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt).Se amesteca,pina se incorporeaza faina,fara sa se framinte.Aluatul se imparte in 2 bucati si se pune in frigider 30 minute.
Dupa cca 30 minute,se pune o bucata de aluat in tava(cam 24/38;eu folosesc tava rotunda cu diametrul de 38 cm) neunsa si se intinde cu mina.Cind e intins,se pune gemul,apoi crema,facuta asa:albusurile se bat spuma;se pune apoi zaharul tos si cca 1 lingura zeama de lamiie(sau15 ml rom);se bate in continuare,pina ce spuma se intareste, iar si zaharu se topeste.Dupa aceea,se pun galbenusurile,aromele si se bat putin,doar sa se amestece totul.Se adauga,apoi macul,se amesteca usor.
Se desarta peste gem;se niveleaza.Se acopera cu cealalta foaie,care a fost intinsa(cu sucitorul),in prealabil,dupa dimensiunea tavii.Se da la cuptor(incins dinainte)la 180 grade,cca 45 minute.Nu se deschide cuptorul 20 minute,ca sa creasca.
Se taie in bucati patrate,cind e rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU MAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si

6 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac, gem si nuca

Prajitura cu mac, gem si nuca

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 16 ianuarie 2010

    M-ai facut sa rid .................Mariana Scarlat ! Nu folosesc rigla,dar ceva asemanator.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Din întâmplare am ajuns iar la prăjitura cu mac şi m-a frapat iar modul tău de a tăia prăjiturile. Foloseşti rigla?

  • Fara foto

    husni , 19 octombrie 2009

    F.buna ! Costy,nu te ia somnul !Dar daca ti-e teama,maninca inainte de culcare!(hahaha) Am uitat sa va spun,e f.f. buna,linga un paharel cu vin(sa nu fie dulce)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Bună, bună că are mac. O să o fac şi eu!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      merge reteta,am salvat-o,sper sa nu ma ia somnul dupa ce am sa o mananc.

    • Fara foto

      Nadia , 02 august 2009

      Imi plac tare mult prajiturile cu mac. Neaparat trebuie s-o fac. O salvez sa o am.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Ft interesanta retta ta.

    • Fara foto

      husni , 21 iulie 2009

      Multumesc de aprecieri !Credeti-ma,merita incercata ! E usor de facut !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Imi lasa gura apa

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Bunica mea facea aceasta prajitura si era tare buna,pufoasa,aromata.Felicitari pentru reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Camelia, multumesc pentru reteta. Nu aveam nici o reteta de prajitura cu mac. Cu siguranta am sa o incerc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Cred ca e tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -400 g faina
  • -150 g unt(margarina)
  • -150 ml iaurt
  • -50 g zahar pudra
  • -2 galbenusuri
  • -un virf de cutit sare
  • -coaja de lamiie
  • -1 lingurita praf de copt
  • -putina esenta de vanilie
  • Crema:
  • -5 albusuri
  • -150 g zahar tos
  • -200 g mac macinat
  • -esenta de vanilie
  • -coaja de lamiie
  • -3 galbenusuri
  • -300-400 g gem acrisor(eu folosesc de caise)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

M-ai facut sa rid .................Mariana Scarlat ! Nu folosesc rigla,dar ceva asemanator.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mini eclere