Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul treptat. Se adaugă nuca de cocos, macul, făina şi praful de copt stins în zeamă de lămâie. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă blatul şi se coace la 100oC, cu uşa cuptorului puţin deschisă, timp de o oră. Pentru a fi siguri de momentul când e gata blatul, îl supunem testului scobitorii (se introduce o scobitoare în blat şi atunci când o scoateţi uscată, înseamnă că blatul e gata). Se lasă blatul în tavă să se răcească.
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele, făina şi zahărul vanilat. Se amestecă la bain marie până se îngroaşă. După ce se răceşte se adaugă un pachet de margarina pentru prajituri şi se amestecă. Crema se întinde peste blatul rece, se aşează biscuiţii într-un strat şi se face glazura.
Pentru glazură, se fierb ingredientele până se îngroaşă, apoi se toarnă glazura fierbinte peste biscuiţi.
Se lasă apoi prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii